Fondul Proprietarea vinde acțiunile Electrica

0
2927
acțiunile Electrica
Fondul Proprietatea (FP) își menține interesul de a vinde participațiile deținute la subsidiarele Electrica, precum și la alți distribuitori de electricitate și gaze naturale, au declarat reprezentanții Fondului.
,,FP analizează în mod regulat piața în vederea realizării unor potențiale tranzacții la nivelul companiilor din portofoliu, cu scopul generării de valoare pentru acționarii săi și creșterii “free float”-ului pe piața de capital. După cum am menționat în trecut, ne menținem interesul de a vinde participațiile deținute la subsidiarele Electrica, precum și la alți distribuitori de electricitate și gaze. Atunci când vor exista evoluții semnificative, cu impact material, privind astfel de tranzacții, vom anunța ca de obicei întreaga piață, prin intermediul unui raport curent,, au precizat oficialii FP.
Contextul favorabil tranzacțiilor

Potrivit acestora după anunțurile anterioare privind intenția de a-și reduce participația în OMV Petrom, Fondul a continuat sa monitorizeze atent piața în privința apariției unor condiții mai încurajatoare. ‘Fondul a decis să demareze vânzare parțială a participației în OMV Petrom luând în considerare contextul favorabil tranzacțiilor pe piața de capital la nivel european’, au arătat reprezentanții Fondului.

Fondul Proprietatea va demara o vânzare parțială a participației deținute în OMV Petrom, prin intermediul unei oferte publice privind atât acțiuni, cât și Certificate de Depozit Globale (Global Depositary Receip — GDR, n.r.), oferta urmând să fie încheiată în trimestrul 4 al acestui an, se arată într-un anunț publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

‘Oferta va fi constituită doar din acțiunile deținute de Fond. Compania nu va face o majorare de capital în legatură cu oferta publică și nu va primi niciun venit din aceasta. Acțiunile și GDR-urile vor fi oferite către investitori persoane fizice și investitori instituționali în Romania prin intermediul unei oferte publice (…) Reducerea parțială a participației Fondului în OMV Petrom S.A. are în vedere creșterea numărului acțiunilor libere la tranzacționare (‘free float’) ale Companiei’, se arată în document.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here