FMI a venit la București pentru a discuta cu autoritățile despre evoluția economiei

0
892
FMI estimeaza evolutia economiei romanesti

O echipă a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de sud-coreeanul Jaewoo Lee, a început o vizită de două săptămâni, la București, pentru a face o analiză a economiei româneşti, reiese dintr-un comunicat de presă al instituției.

“Astăzi, echipa FMI condusă de Jaewoo Lee a început o vizită de două săptămâni în București pentru a efectua analiza anuală asupra economiei românești, cunoscută sub denumirea de Consultare pe Articolul IV”, a declarat Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria.

Echipa va discuta despre dezvoltarea economică și politici cu autoritățile române. Va avea întâlniri cu oficiali din Ministerul Finanțelor, Banca Națională a României și alte agenții guvernamentale, precum și cu reprezentanții sectorului privat și agențiilor neguvernamentale.

Misiunea se va încheia cu o declarație și ar urma să fie susținută o conferință de presă la finalul vizitei, pe 7 iunie.

România nu are în derulare un acord de finanţare cu FMI, însă instituția evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.

Practic, este vorba este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale cu privire la politica monetară, financiară și economică, în vederea unei evoluții pozitive a economiei.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here