Florin Cîţu susţine că Liviu Dragnea nu ar fi cerut niciodată ruşilor să înapoieze României tezaurul şi că acesta ar fi dublat rezerva internaţională pe care ţara noastră o are în prezent

0
643

Dragnea a renunţat la tezaurul României!  V-aţi pus vreodată întrebarea de ce în aceşti doi ani de guvernare PSD-istă marele “naţionalist” Liviu Dragnea nu cerut public Rusiei să resitutie tezaurul furat?  Poate Liviu Dragnea să prezinte un singur document care să demonstreze că i-a cerut lui Putin să restituţie tezaurul?  Liviu Dragnea nu are cum să arate un astfel de document. Nu a cerut niciodată Rusiei să restituie tezaurul.  Din contră. Liviu Dragnea şi PSD au făcut o înţelegere cu Rusia pentru ca acest subiect să dispară de pe agendă discuţiilor bilaterale dintre România şi Rusia.

În programul cu care i-a minţit pe români în 2016, PSD se angaja să imbunăteascaă relaţiile cu Rusia (adică să ajute Rusia să evite sancţiunile UE şi să acţioneze nestingherit pe piaţă comună) dar şi să restituie tezaurul furat de ruşi.    

Peste 6 luni Grindeanu este dat afară din Guvern cu forţa, în urma unei analize a lui Vâlcov care constatata, ţineţi-vă bine… că nu a dus România mai aproape de Rusia. Asta era un obiectiv al PSD pentru România, ţara membră UE şi NATO.    

Declaraţie Grindeanu :

Vă citesc o măsură care, în analiza dlui Vâlcov, e nerealizată: dezvoltarea relaţiilor economice cu Federaţia Rusă. Eu ştiu că suntem încă ţară membră UE şi trebuie să respectăm sancţiunile UE. Poate că dl. Vâlcov şi ceilalţi ştiu altceva. Şi de-asta trebuie să plec, probabil”.

A urmat guvernul Tudose cu un nou program de guvernare. La partea de politică externă a revenit “îmbunătăţirea” relaţiei cu Rusia şi restituirea teazaurului.     După încă şase luni a plecat şi Tudose. Nici el nu a îndeplinit niciun demers pentru restituirea tezaurului. Nici măcar o telegramă, un email ceva. Nimic.

Şi a venit rândul Vioricăi cu un alt program de guvernare dar în ceea ce priveşte relaţia cu Rusia lucrurile au rămas neschimbate.  Pe hârtie, Dragnea spune că este interesat de restituirea tezaurului furat de ruşi. În realitate, în doar doi ani de zile Dragnea a reuşit să îngroape subiectul.    

Cum a făcut Dragnea asta? Simplu.    

Ultima şedinţă a comisiei mixte româno-rusă pe tema tezaurului s-a ţinut în martie 2016 la Sinaia. Una din concluziile acelei întâlniri a fost că va urma o întâlnire la nivel de factori de decizie în 2017. Dar ghinion pentru România. Guvernarea din 2017 era PSD-istă. Aşa că întâlnirea nu a mai avut loc niciodată. Dragnea a făcut o înţelegere cu Putin. În urma înţelegerii Dragnea a desfiinţat de facto această comisie.    

Întrebarea la care trebuie să răspundă instituţiile statului este: Ce a primit Dragnea la schimb pentru îngroparea subiectului restituirii tezaurului furat de ruşi? A primit Dragnea asigurări că se poate retrage la Moscova, după modelul Ianukovici, în cazul în care trebuie să meargă la puşcarie?    

Mai mult, Dragnea a vândut şi voturile europarlamentarilor PSD în PE. De fiecare dată când este vorba de Rusia în PE, aceştia votează pentru interesele lui Putin şi împotriva intereselor UE.     Cel mai recent, pe 12 martie 2019 europarlamentarii PSD au primit ordin de la Dragnea să voteze ÎMPOTRIVĂ UE şi PENTRU RUSIA. Rezoluţia respectivă spunea că Rusia nu mai poate fi considerată un partener strategic pentru UE iar UE trebuie să rămână deschisă impunerii de noi sancţiuni în viitor.   

Atitudinea PSD-ului, prietenoasă faţă de Rusia şi sfidătoare faţă de UE, reprezintă din punctul meu de vedere trădare de ţara. Avem datoria, noi toţi românii, să o cercetăm şi să o pedepsim.     Mai mult, din punctul meu de vedere, faptul că Liviu Dragnea a făcut o înţelegere cu ruşii ca tezarului să nu mai fie restituit reprezintă o infracţiune la fel de gravă ca trădarea de ţară.    

De ce PSD nu vorbeşte deloc în programul sau pentru alegerile europarlamentare de restituirea tezaurului?    

De ce guvernul Dragnea nu face niciun demers pentru restituirea tezarului deşi deţine pentru şase luni Preşedinţia Consiliului Uniuni Europene?    

Ei bine, acum ştiţi de ce!    

P.S. Nu vorbim de mărunţiş aici. Este vorba de aproximativ 100 de tone de aur. Se dublează rezervă de aur a României”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook, prezentând o serie de documente.  

Toate detaliile pe:

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/citu-atac-dur-dragnea-renuntat-tezaurul-romaniein-l-ar-cerut-rusilor-s-ar-dublat-rezerva-internationala-aur-document-1_5ccff029445219c57e4c519d/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here