Florin Cîţu susţine că, acordând gratuitate studenţilor, CFR Călători a bugetat în acest an o pierdere de 367 milioane de lei

1
1293

“Dacă în doar 12 luni CFR Călători a trecut de la 48 milioane lei profit la 367 milioane lei pierdere pentru că a acordat gratuitate pentru studenţi, imaginaţi-va ce impact au în economie restul subvenţiilor care după calculele mele sunt în jur de 3 miliarde euro (!). Măsurile pe care Dragnea #penalul şi gaşcă lui de incompetenţi le iau astăzi în economie ne costă. Aceste costuri apar atât în pierderile companiilor, în lipsă investiţiilor directe dar şi în preţurile din economie (inflaţie şi dobânzi). Dar Dragnea #penalul şi gaşcă lui de incompetenţi ştiu foarte bine că împing România într-o prăpastie din punct de vedere economic şi o izolează politic. Dar nu-i interesează. Nu ei decontează costul acestui dezastru. Noi plătim. De aceea, revin şi spun, trebuie să plătească personal. Toţi”, a scris senatorul PNL Florin Cîţu, pe Facebook.

Liberalul susţine că acesta este un exemplu care surprinde perfect efectul subvenţiilor în economie, că statul este un prost administrator şi că nimic nu este gratuit, deoarece banii pentru a le acoperi vor fi luaţi din alte bugete şi/sau din taxe mai mari. El subliniază că astfel de programe „vor eşua lamentabil” şi că „hoţia şi prostia guvernanţilor” este „plătită din buzunarele românilor”.

Liberalul reaminteşte că în primele zile de mandat în 2017 a fost propusă subvenţia de la stat care permitea studenţilor să călătorească gratuit cu trenul, căreia el s-a opus. Cîţu a introdus ulterior un amendament care a fost aprobat în comsia de buget-finanţe şi care le permitea studenţilor să circule gratuit doar pe ruta reşedinţa-universitate.

„A început un scandal imens. Am fost acuzat din toate părţile, inclusiv din partid. Amendamentul a fost respins, şi legea votată de toate partidele”, a spus el.

La un an jumătate de atunci, senatorul trage linie pentru a vedea impactul măsurii.

*Astfel, „în 2016, CFR Călători a avut un profit de 48 milioane lei.

*În 2017, CFR călători a avut PIERDERE de 20 milioane lei.

*În 2018 CFR călători a bugetat o PIERDERE de…atenţie… 367 milione lei!”, arată senatorul Cîţu concluzionează astfel că aceste pierderi trebuiesc acoperite, iar banii sunt luaţi din alte bugete (investiţii, evident) şi/sau din taxe mai mari.

Totodată, el spune că nimic nu este gratuit. Totul se plăteşte. „De fiecare dată când auziţi despre ajutoare de stat, program cu dobânzi zero, start-up nation, trebuie să va gândiţi că dumneavoastră plătiţi pentru aceaste programe care vor eşua inevitabil. În loc să mergeţi în concediu plătiţi aroganţa acestor hoţi”, mai arată el.

Totodată, senatorul subliniază că pierderile mai arată un lucru: statul este cel mai prost administrator. CFR Călători este doar un exemplu, dar este un exemplu care surprinde perfect efectul subvenţiilor în economie, mai completează senatorul. „Dacă în doar 12 luni CFR Călători a trecut de la 48 milioane lei profit la 367 milioane lei pierdere pentru că a acordat gratuitate pentru studenţi, imaginaţi-va ce impact au în economie restul subvenţiilor care după calculele mele sunt în jur de 3 miliarde euro (!)”, declară el.

1 COMMENT

  1. Daca economistul Catu s-ar limita la prezentarea dezastrului economic al actualei puteri si acelasi, politician de data asta, nu ar folosi expresii de genul “Dragnea #penalul “, PNL-ul at avea mai mult de castigat. Asta nu inteleg multi si se mira ca PSD -ul are peste 40 %.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here