Firea isi pune taximetristii in cap! Ieri a lovit ea cu noile legi, azi lovesc ei, cu protest in Piata Victoriei

0
1391

Taximetristii din Bucuresti sunt suparati pe Gabriela Firea din cauza legilor ce au fost discutate si aprobate ieri, in sedinta Consiliului General al Municipiului. Aceasta le interzice sa poarte discutii despre politica, religie si sex si ii obliga sa isi desfasoare activitatea prin dispecerat. Ca urmare, acestia au blocat Piata Victoriei in aceasta dimineata, creand mari probleme in desfasurarea traficului.

Ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti a inclus in şedinţa de ieri, mult discutatul proiect de modificare a legii taximetriei. Gabriel Firea a anunţat că vrea ca activitatea de taximetrie sa se faca, obligatoriu, printr-un dispecerat. De asemenea, şoferii nu au voie sa poarte discuţii despre politică, religie şi sex. In cadrul sedintei, s-a decis ca dispeceratul sa fie obligatoriu. Interzicerea discutiilor pe temele nuantate a fost, de asemenea, aprobata.

Pe langa aceste modificari ce privesc taximetristii din Bucuresti, Gabriela Firea este pusa pe fapte mari si in cazul Uber si Taxify, asa cum a mai anuntat. Aceasta a declarat, hotarata, ca: “Uber şi celelalte platforme asemănătoare trebuie să intre în legalitate acum. Trebuie să-şi facă dispecerat. În alte oraşe din Europa unde s-au impus astfel de reglementări, Uber a plecat. Oare asta urmareste si doamna Primar?

Primarul general al Capitalei a declarat la inceputul sedintei ca: “Taximetriştii nu mai au voie să refuze curse sau să ceară bonusuri. Să nu fumeze şi să aibă o ţinută decentă. Să nu vorbească la telefon sau să nu asculte muzică tare. Să nu se angajeze, cu clienţii, în discuţii privind subiecte sensibile care ar putea să contravină principiilor, convingerilor clientului în religie, politică şi domeniul sexual (..) Se instituie obligativitate ca activitatea de taximetrie să se facă printr-un dispecerat”. De asemenea, Gabriela Firea ii obliga pe toţi taximetriştii să ofere clienţilor posibilitatea de a plăti şi cu cardul.

Gabriela Firea a lansat proiectul de modificare a legii taximetriei la începutul lunii decembrie, ca urmare a unei întâlniri cu reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). De atunci, subiectul a fost dezbatut la mai multe sedinte, au fost date mai multe comunicate de presa in acest sens, iar taximetristii s-au intrecut in greve si proteste. Azi-dimineata, Piata Victoriei a fost blocata de un protest al taximetristilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here