Firea face dezastru la Primăria Capitalei, pe modelul Pandele/Voiculescu

0
1372

Preşedintele USR Bucureşti şi consilier general în CGMB, Roxana Wring:

„Companiile municipale înfiinţate de Primăria Capitalei nu funcţionează şi nu produc niciun beneficiu pentru cetăţeni, ci doar cheltuiesc milioane de euro pe salarii, sedii, maşini şi contracte «dubioase»”

Aceasta a explicat că cele 52 de milioane de lei cu care va fi majorat capitalul companiei municipale pentru întreţinerea arborilor, ar fi putut fi folosiţi în alte scopuri pentru cetăţeni.

«Scopul majorării capitalului social este acela de a susţine financiar activitatea companiei, în vederea îndeplinirii obiectului de activitate, prin asigurarea necesarului de fonduri pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii societăţii», aşa sună rumeguşul din toate documentaţiile care «justifică» majorările nesimţite de capital de la Companiile Municipale.

NU investiţii, NU proiecte, NU dezvoltare. Ci doar un bla-bla nesfârşit în spatele căruia se ascund afaceri de gaşcă, sinecuri fără număr şi o imensă incompetenţă”, scrie Roxana Wring pe pagina sa de Facebook.

Ea subliniază că aceste companii municipale sunt doar o groapă în care Primăria Capitalei aruncă sute de milioane de euro fără niciun rezultat, iar la mai bine de un an de la înfiinţare, ele încă nu funcţionează şi nu produc beneficii pentru bucureşteni.

„Am spus de la bun început că aceste companii sunt o groapă în care primăria va arunca sute de milioane de euro fără niciun rezultat. La mai bine de un an de la înfiinţare, aceste companii nu funcţionează, nu produc niciun beneficiu pentru cetăţean. Toacă, în schimb, sute de milioane de euro pe salarii, maşini, sedii scumpe şi tot felul de contracte care mai de care mai dubioase”, arată Wring.

Preşedintele USR Bucureşti dă exemplu suma de aproape 52 de milioane de lei cu care va fi majorat, în şedinţa de săptămâna viitoare, capitalul social al companiei municipale care se ocupă de întreţinerea arborilor, şi spune că aceşti bani ar fi putut fi folosiţi pentru alte investiţii, precum autobuze, locuinţe sociale sau chiar un spital.

„Pe 23 august, se va supune la vot în CGMB un proiect de majorare a capitalului Companiei Municipale Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde. Practic, Primăria mai virează 52 de milioane de lei în conturile acestei companii. Ce s-ar fi putut face cu aceşti bani?

Iată câteva exemple:

*s-ar fi putut construi un spital de la zero,

*s-ar fi putut achiziţiona 40 de autobuze noi,

*s-ar fi putut cumpăra 300 de locuinţe sociale”, arată Roxana Wring.

Conform unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de săptămâna aceasta, Primăria Capitalei vrea să majoreze din nou capitalul social al companiilor municipale, de această dată la

Compania Municipală Energetica, cea pentru întreţinerea arborilor şi spaţiilor verzi şi cea pentru iluminat public, cu suma totală de 1,32 de miliarde de lei

1.La Compania Municipală Energetica se vor aloca din bugetul primăriei 1,2 miliarde de lei, scopul majorării fiind cumpărarea creanţelor ELCEN,

2.La Compania Municipală pentru Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde vor merge 51,8 milioane de lei.

  1. Compania municipală pentru iluminatul public, va primi majorare de capital de 12,7 milioane de lei, din care jumătate pentru iluminat festiv.

Anul acesta, Consiliul General a mai aprobat majorarea capitalului social pentru trei companii municipale:

*Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti, 14,9 milioane de lei,

*Compania Municipală Turistică, cu 6,9 milioane de lei,

*Compania Municipală Cimitire, cu 49,88 de milioane de lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here