Finanţele vor să ia bani şi de la populaţie. A lansat 4 noi emisiuni de titluri de stat

0
579

Ministerul Finanţelor a lansat de marţi, 2 aprilie, patru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu ajutorul cărora se poate împrumuta de la populaţie pe perioade cuprinse între unul şi cinci ani.

„Persoanele fizice pot investi, de marţi, 2 aprilie a.c., în 4 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1,2,3 şi 5 ani, cu dobânzi de 3,5%,4%, 4,5% şi 5%. Alternativa de economisire a Ministerului Finanţelor Publice se bucură de un interes crescut al românilor, astfel că, până în prezent, peste 20 de mii de români au investit în titluri de stat mai mult de 1,2 miliarde de lei”, a informat MFP.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

*între 2-22 aprilie de la unităţile Trezoreriei Statului,

*între 2-18 aprilie prin Compania Naţională Poşta Română pentru mediul rural,

*între 2-19 aprilie pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Română.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, fără plafon maxim individual de subscriere.

Titlurile de stat care au fost  lansate în data de 2 aprilie 2019 sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate. Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019.

În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturităţile vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori. Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.gov.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here