Finanţele au atras, suplimentar, 90 de milioane de lei de la bănci

0
591

Economia României stă pe un butoi cu pulbere. Guvernul duce practic țara în colaps. Ultima mutare a fost de-a dreptul aiuritoare. S-au împrumutat zeci de milioane de lei în doar o singură zi.

Conform datelor transmise de Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor Publice a atras, marţi, 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 990,1 de milioane de lei, la o dobândă de 4,29% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 60 de luni.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 90 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 355 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice a planificat, în iunie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,425 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,5 miliarde de lei prin noi emisiuni sau redeschiderea de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 525 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna mai, împrumuturile programate de MFP în mai sunt mai mari cu 345 de milioane de lei, respectiv cu 8,5%. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here