Finanţele au atras, suplimentar, 47,5 milioane de lei de la bănci

0
1359
ministerul-finantelor

Conform datelor transmise de Banca Naţională a României , Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras 47,5 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia care a vut loc cu o zi înanite, când a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni, cu maturitatea la 89 de luni, la un randament mediu de 4,69% pe an

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 60 de milioane de lei, dar băncile au transmis oferte în sumă de numai 47,5 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat în noiembrie 2018 împrumuturi de la băncile comerciale de 4,74 miliarde de lei, din care 4,2 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 540 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Faţă de luna octombrie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 45 milioane de lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here