Fii alături de peste 3000 de copii cu părinți bolnavi direcționând 20% din impozit. Mai ai timp până pe 31 decembrie!

0
1466

Fii alături de peste 3000 de copii cu părinți bolnavi direcționând 20% din impozit. Mai ai timp până pe 31 decembrie!

Fundația Inovații Sociale Regina Maria lansează un ultim apel pe 2019 pentru donații

Cu 20% din impozitul pe venit sau profit al firmei pe care o reprezinți poți ajuta persoane defavorizate, părinți bolnavi, în suferință, să se facă bine și să fie sprijin în continuare pentru copiii lor.

Susținută de generozitatea oamenilor, Fundația Inovații Sociale Regina Maria  este de peste 9 ani alături de persoane fără venituri și fără asigurări medicale, oferindu-le servicii integrate de calitate, în mod gratuit și dreptul la o viață decentă.

În cadrul Fundației, prin Policlinica Socială Baba Novac, sunt tratați în prezent peste 2500 de pacienți, oameni cu povești de viață cutremurătoare, excluși social sau în risc de excludere, oameni care nu au acces la servicii medicale/sociale în cadrul sistemului de stat.

“Prin direcționarea a 20% din impozitul companiei pe profit sau pe venit le putem oferi medicamente și servicii medicale acestor femei și bărbați, pentru care sănătatea înseamnă încă o zi câștigată alături de copiii lor. Sănătatea nu este o garanție pentru nimeni, dar în special pentru cei care nu au acces la niciun serviciu medical în afară de cel de urgență. Iar când de acești oameni depind mii de copii, situația este și mai dramatică”, declară Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundației.

Diana este o fetiță de 9 ani, cu o poveste tulburătoare de viață și este unul din miile de cazuri sociale de care se îngrijește Fundația.

Diana face orice poate o fetiță de 9 ani să facă pentru ca mama ei să fie fericită: învață bine, spală vasele, mătură pe jos, pune masa și are grijă de verișorii ei. Fata este elevă în clasa a 3-a la liceul Dinu Lipatti și studiază vioara, călcând pe urmele mamei ei, fostă profesoară de muzică. Diana trăiește doar cu mama alături și cu cei 2 verișori ai ei, pe care tot mama ei îi are în grijă, într-o casă care a fost revendicată de curând și care nu le va mai fi cămin pentru multă vreme, pentru că urmează să fie evacuați.

Deși atât de mică și fragilă, Diana a învățat să își ajute semenii, pentru că a simțit pe propria-i piele ce înseamnă sărăcia, boala și suferința.

„Când mami e bine, nu mi-e frică de nimic: nici că nu o să avem bani de lemne și nici macar că or să ne dea afara din casă. Mi-e frică doar când mami e bolnavă…”

„Totul e doar pentru ea. Dacă ne vom pierde casa aceasta, mă rog la Dumnezeu să găsim un loc unde să stăm și de unde să poată ajunge la școală și să continue studiul la vioară. Eu nu mă pot ridica de la pat decât dacă iau tratament permanent, dar pe care nu mi-l permit, pentru ca nu am niciun venit și nici medic de familie. Singura mea șansă să mai trăiesc ca să o văd pe Diana mare este Policlinica Sociala Baba Novac, unde mă duc în fiecare lună de 4 ani deja şi care, pot să spun cu mâna pe inimă, că mi-a salvat viața.”, spune cu durere în suflet mama Dianei.

Doamna Carmen, mama Dianei, suferă de hipertensiune arterială stadiul 3 cu risc înalt, diabet de tip 2 medicamentos şi neuropatie periferică cu parestezii de mâini şi picioare, iar în lipsa tratamentului medical obligatoriu există risc de infarct miocardic sau accident vascular, cu alte cuvinte, viața ei ar fi în pericol.

Cum poți ajuta?

Ești plătitor de impozit pe profit sau venit?

20% din impozitul pe profit sau venit al companiei pe care o reprezinți poate fi direcționat fără niciun cost către Fundația Inovații Sociale Regina Maria pentru a ajuta peste 2500 de pacienți sociali și pe copiii acestora. Astfel, aceștia pot beneficia în continuare de un sprijin vital prin redirecționarea unei sume de bani care altfel ar ajunge la stat.

Descarcă [AICI]  contractul de sponsorizare  completează-l și trimite-l scanat scanat pe adresa de email frm@fundatiareginamaria.ro și/sau fizic la adresa noastră: Strada Gârlei 88, sector 1, București în atenția Cristiana Mateoiu.

Vrei să donezi individual?

Donație directă în contul Fundației CMU Regina Maria Cont IBAN: RO70RZBR0000060012785673 deschis la RAIFFEISEN BANK SA, agenția București.

Donație on line accesând site-ul Fundației http://donatie.fundatiareginamaria.ro

Donație prin SMS utilizând cuvântul „SOARTA” LA 8844, pentru 2 euro lunar.

Oricât de puternică este iubirea copilului nu este de ajuns pentru a-i vindeca mama.  Ajuta-i să se bucure cât mai mult de iubirea lor.

Mai timp până pe 31 decembrie!

………………………………………………………………………………………………………………..

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este un ONG care oferă de peste 9 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și asigurări medicale și care îngrijește, alături de mai bine de 15 dascăli angajați și voluntari, un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele două centre educaționale ale fundației (Clinceni și Băneasa).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here