Ferma Salcia, controlată de fiul liderului PSD Liviu Dragnea, și-a prescris datoriile de peste 3 milioane de lei către aproape 30 de furnizori

0
1072

Ferma Salcia din Teleorman, controlată de fiul liderului PSD Liviu Dragnea, Valentin Ștefan Dragnea, și-a prescris datoriile către aproape 30 de furnizori, în cuantum total de 3,1 milioane lei, scoțând aceste datorii prescrise din evidența contabilă. Cuantumul individidual al datoriei pornește de la 54 lei și ajunge la 3 milioane lei.

Conform legii, termenul de prescripție a dreptului la acțiune al creditorului împotriva debitorului care nu și-a achitat datoria la scadență este 3 ani. Mai exact, dacă un furnizor nu își cere datoria într-un interval de 3 ani, aceasta poate fi considerată anulată.

Firma față de care există cea mai mare datorie, de 3 milioane lei, Genor Mega Construct, figurează la acest moment, conform termene.ro, ca fiind radiată, după ce în septembrie 2015 a intrat în insolvență și după doar o lună și-a cerut falimentul. Motivele prezentate pentru sistarea activității au fost încasarea cu întârziere a creanțelor, ceea ce a afectat trezoreria firmei și implicit capacitatea de achitare a datoriilor exigibile, precum și costurile mari pentru susținerea activității, societatea înregistrând cheltuieli cu prestațiile externe. Ferma Salcia, cu 240 de angajați, a avut anul trecut afaceri de 34,2 milioane lei și un profit net de 52.255 lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here