Farmaceutica Remedia SA, în top 10 companii din România cu cele mai bune randamente la BVB

0
1221

FARMACEUTICA REMEDIA (RMAH), cu 7,3% randament pe dividend la Bursa de Valori București (BVB), se poziționează  în Top 10 companii cu cele mai bune randamente la BVB. Cu același randament ca BRD, practic cele două companii ocupă locurile opt și nouă în topul celor mai rentabile companii din România.

Topul randamentelor, realizat de Casa Goldring, una dintre cele mai mari firme de brokeraj din România, este condus de Turbomecanica, cu un randament de 11%, pe locul doi clasându-se Alumil Rom, cu un randament de 10,6%, iar pe locul trei Romgaz, cu 9,5%. Următoarele locuri sunt ocupate de Conpet – 9,4%, Transilvania Broker – 8,7%, BRK – 7,9%,, Transgaz – 7,4%, BRD – 7,3%, Remedia – 7,3% și OMV Petrom – 7,2%.

Acțiunile REMEDIA sunt cotate, în acest moment, la BVB, la 0,6880 lei/acțiune, cu un dividend brut de 0,05 lei/acțiune.

Farmaceutica REMEDIA, printre primele opt companii listate la BVB cu scoruri ESG publicate

Farmaceutica REMEDIA se numără printre primele opt companii listate la Bursa de Valori București cu scoruri ESG publicate pe portalul BVB Research Hub.

Primele scoruri ESG (Environmental, Social and Governance) pe piața de capital locală sunt disponibile din 8 februarie 2022, pe platforma BVB Research Hub a Bursei de Valori București. Scorurile fac parte din rapoartele pregătite de Sustainalytics în cadrul colaborării cu BVB, inițiate în 2020.

Nota maximă la evaluarea VEKTOR pentru comunicare excelentă cu investitorii

Farmaceutica REMEDIA a obținut, la începutul acestui an, nota maximă – 10, în clasamentul VEKTOR 2021, evaluare desfășurată de ARIR (Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România).

Farmaceutica REMEDIA face parte dintr-o listă de 10 companii de top care au obținut nota maximă în comunicarea cu investitorii, alături de Banca Transilvania, Nuclearelectrica, Antibiotice Iași, Purcari Wineries, TeraPlast, OMV Petrom, Electrica, Impact Developer & Contractor și BRK Financial Group.

Este al treilea an de evaluare VEKTOR, indicator calculat pentru prima dată în 2019 de către ARIR, iar Farmaceutica REMEDIA a evoluat pozitiv, crescând constant (2019 – 8,5; 2020 – 9,5; 2021 – 10), notele fiind disponibile pe www.bvb.ro – simbol RMAH.

Sustenabilitate și digitalizare

REMEDIA a lansat, în parteneriat cu BD Rowa™ din Germania, primul Robot Smart din România, instalat la farmacia din Bd. Metalurgiei nr. 78, București, și a instalat până în prezent opt sisteme robotice, ca soluție digitală în direcția automatizării și optimizării proceselor farmaceutice.

Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics S.R.L. – deținută 100% de Farmaceutica REMEDIA S.A. – și-a consolidat poziția de distribuitor engross pe piața farma operând prin șapte centre logistice la nivel național și oferind serviciile auxiliare: servicii logistice, înregistrări, marketing și promovare medicală.

——————————-

Farmaceutica REMEDIA S.A., prezentă de peste 30 ani pe piaţa farma și de 26 ani la Bursa de Valori București  (www.bvb.ro – simbol RMAH), operează în prezent 21 de unităti proprii de retail în cinci județe, în special în Hunedoara, Alba și Sibiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here