Facebook a anunțat disponibilitatea Community Help în România

0
1092
Facebook Community Help in Romania

Începând de astăzi, 09 Aprilie 2020 utilizatorii români ai rețelei de socializare Facebook pot să ceară ajutor sau să ofere sprijin celor afectați de COVID-19, prin intermediul Community Help.

Facebook:Community Help în România

Noua funcție, adaptată pentru  actuala situația de criză, vine în continuarea eforturilor depuse de Facebook pentru a facilita procesul prin care oamenii pot găsi sprijin  în care sunt afectați de COVID-19, le pot oferi ajutor celor aflați în vecinătate și care sunt afectați de COVID-19 sau pot contribui cu donații la strângerile de fonduri.

Noua funcție a fost lansată, la nivel global, pe 31 martie, iar de astăzi va fi disponibilă și pentru utilizatorii Facebook din România, putând fi accesată în Centrul de Informații sau pe pagina facebook.com/covidsupport.

Este prima dată când Facebook utilizează Community Help într-o criză de sănătate globală.  Facebook pornit de la resursele deja disponibile în cadrul funcției Situații de criză, pe care le-a adaptat pentru a-i ajuta pe utilizatori să poată acționa și să primească ajutor cât mai ușor în situații de urgență.

Ce oferă Community Help în România

În primul rând acest serviciu, îți oferă posibilitatea sa îi ajuți pe cei care au nevoie de ajutor fiind afectați de criza de coronavirus. Te poți înscrie ca voluntar  în cazul în care cineva are nevoie de ajutor și poți să îl oferi.

De asemenea, pentru cei care doresc să ajute, dar nu se pot oferi voluntari platforma de social media ofera posibilitatea donațiilor către diverse acțiuni umanitare ce au legatură cu criza COVID-19.

Pentru cei ce au nevoie de ajutor pot posta cereri de ajutor, legate bineînțeles de criza generată de coronavirus specificând de ce fel de ajutor au nevoie.

Atât cererile cât si ofertele de ajutor se referă la anumite categorii de produse și servicii: alimente, consumabile, produse pentru igiena, sau voluntari dar si servicii precum asistenta pentru afaceri sau transport.

Cererile si ofertele de se ajutor se adreseaza unei zone geografice de maxim 100 km din locatia utilizatorului.

Centrul de informații, care poate fi vizitat la facebook.com/covid19 este în prezent disponibil în peste 30 de țări și urmează să fie extins în noi locații în zilele următoare.

Citește și:

Facebook simte din plin presiunea exercitată de coronavirus

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here