Fabrica Galle Glass Buzau, printre singurii supravietuitori in Romania ce foloseste tehnica celebra

0
4141

Răzvan Romaine Alexandru este, la 27 de ani, managerul unui business de succes, cunoscut mai ales în străinătate. Galle Glass Buzău – unul dintre singurii producători de sticlă din România ce folosește o tehnică celebră – a încheiat 2017 cu o cifră de afaceri de 120.000 de euro, 80% din aceasta fiind reprezentată de exporturi.

Galle Glass produce obiecte decorative din sticlă, prelucrate după o tehnică celebră, descoperită de către Emile Galle, destinate aproape în totalitate exportului. Segmentul de produse cu cele mai mari vânzări este reprezentat de vaze și veioze, iar media comenzii se situează la 500 de euro, clienții majoritari fiind persoane fizice din Japonia, China, SUA, Franța sau Canada.

Procedeul de producție este amplu, folosind încă tehnica lui Emile Galle, care este dificil de înțeles și de pus în practică. Sticla este pusă în straturi la temperaturi de peste 1.000 de grade Celsius, după care este suflată în matriță, gravată chimic și mecanic. Atenția la detalii și felul personal, apropiat de clienți prin care realizeaza procesul de vânzare face ca la fabrică să fie vizitați de clienți veniți special pentru noi chiar și din India.

Deși are o vechime de 23 de ani, businessul a fost reinventat de către Răzvan Romaine Alexandru în urmă cu 5 ani, când a preluat afacerea familiei. Înființată în 1996, din pasiunea familiei pentru artă și pentru businessuri diferite, fabrica din Buzău a fost mai întâi un atelier improvizat, dar a ajuns în doar 4 ani la un business cu 40 de angajați. Declinul pieței aproape a scos Galle Glass de pe linia de producție, însă în 2014 Răzvan Romaine Alexandru a preluat managementul continuând pe o linie diferită de business, păstrând însă caracterul inedit al produselor.

Fiind cu rezonanţă peste hotare sticla Galle fiind strâns legată de oraşul Buzău din România, anul acesta îşi îndreaptă atenţia către piaţa internă, dorind să reînvie valorile româneşti şi atenţia românilor către autohton.

Unul dintre obiectivele de business ale lui Alexandru este și extinderea cu o școală de calificare în meseria de sticlar, specialiștii în acest domeniu fiind prea puțini pentru nevoile unei piețe în extindere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here