ExxonMobil se judecă cu Fiscul și cere statului român dobânzi pentru că nu i-a returnat la timp TVA

0
1215

Producătorul Exxon Mobil cere Fiscului daune pentru că a întârziat nepermis de mult rambursarea taxei pe valoarea adăugată, procesul fiind înregistrat la instanţa supremă în urmă cu două săptămâni.

Gigantul american cere instanţei să oblige Fiscul român la plata de dobânzi  totale de peste 6,4 milioane lei pentru rambursarea cu întârziere a TVA plătită de companie statului pentru achiziţii de bunuri şi servicii necesare lucrărilor de explorare a perimetrului, care au debutat în urmă cu 10 ani, scrie profit.ro.

Litigiul este un recurs faţă de decizia anterioară, dată de Curtea de Apel Bucureşti, care admisese în parte solicitarea producătorului american, dispunând plata a puţin peste 1,5 milioane de lei, plus cheltuielile de judecată.

„Obligă pârâtele la rambursarea sumei de 1.517.467 lei către reclamantă. Obligă pârâtele la plata sumei de 18585 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către reclamantă. Respinge acţiunea formulată în contradictoriu cu pârâta DGAMC ca fiind întreptată împotriva unei peroane fără calitate procesuală pasivă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII a. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.11.2017. Document: Hotarâre  4212/2017  08.11.2017”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Bucureşti.

Recursul a fost înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 6 iunie 2018, cauza aflându-se „în procedură de filtru”, primul termen de judecată urmând a fi alocat ulterior.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here