Extaz şi agonie: Greşelile de politică monetară esenţiale pentru re-numirea şi demiterea lui Manole Isărescu

0
993

In dosarul CNSAS, Isarescu apare desconspirat in presa a fi semnat note informative drept Manole.El este pensionar din iunie 2014 cand a si inceput sa incaseze cei peste 100 mii euro prima de incasare (Curtea de Conturi a Romaniei condusa de Vacaroiu nu stia daca sa ii impute sau nu, ca doar este pensionar).

Isarescu pentru a fi re-numit in functia de Guvernator BNR de catre majoritatea parlamentara (PSD) de la acea vreme a facut o serie de greseli de politica monetara si de credit in favoarea guvernantilor.

Desi scriiturile angajatilor BNR afirmau explicit ca economia creste peste potential si exista presiuni inflationiste, Isarescu a accentuat politica prociclica a BNR scazand si mai mult dobanzile si relaxand suplimentar creditarea.

Pentru a-si pastra sinecura, desi pensionar, Isarescu a actionat impotriva singurului obiectiv de performanta din statul BNR, stabilitatea preturilor.
In prezent, pentru ca s-a dovedit slugarnic cu politicienii si a suprastimulat economia provocand deficite, va fi demis.

Poltica monetara si de credit prociclica se vede in cresterea economica excesiva bazata pe consum si in deficitul de cont curent (importuri mari pentru a satisface consumul).
Trajectoria este previzibila si asta este motivul pentru care Isarescu este timorat de scrisoarea de explicatii trimisa de Parlament.

Raspunsul corect economic il va trimite pe Isarescu in fata unei comisii parlamentare si desigur, ca in cazul lui Negritoiu de la ASF, va fi demis.
Nu stim daca scrisoarea a intrebat si de aur. Poate intreaba noua conducere a Curtii de Conturi.

Toate detaliile pe:
http://lucianisar.com/uncategorized/re-numirea-si-demiterea-lui-manole-isarescu-ambele-bazate-pe-greseli-de-politica-monetara/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here