Există angajaţi la stat, ajunşi pe funcţii obscen de bănoase, care nici măcar nu pot să numere sumele uriaşe pe care le încasează…

0
1555

Pe filieră politică a ajuns ca totul să fie posibil, în pofida unor CV-uri de toată jena. Ne întrebăm firesc, de câtă competenţă dau dovadă aceşti oameni? Ce, altceva, fac în afară de a-şi număra banii care le intră cu ghiotura în conturi, lună de lună mai, ales că nici măcar treaba asta nu o fac fără greşeală…

Ultimul caz care a explodat în media este cel al doamnei Aurelia Surulescu… Vă spune ceva acest nume? Aţi auzit ceva despre acest personaj care potrivit declaraţie de avere a încasat, ţineţi-vă bine, 18.000 euro lunar de la Autoritatea Rutieră Română unde a ocupat funcţia de director general. Pentru ce atâţia bani, într-o ţară în care totul este aproape la pământ? Ce a recomandat-o pe doamna Surulescu pentru a ocupa o asemenea funcţie, indiferent de nivelul salarial cu acea această este plătită?

Stimabila directoare a Autorităţii Rutiere Române, a pornit de jos, în adevăratul sens al cuvântului… În primii zece ani, după absolvirea Liceului Industrial Electroaparataj a fost prelucrătoare prin aşchiere. După specializarea la strung a mai făcut o şcoală pentru a deveni soră medicală. Combinaţia cred că a fost una pe cât de specială pe atât de prolifică având în vedere că doamna Surulescu, probabil reuşea să pună pansamente cu precizie de strungar, ceea ce nu este puţin lucrul…

Priceperea dobândită, a propulsat-o ulterior în poziţia de dactilografă şi documentaristă la Centru le Hematologie Bucureşti. Este clar, de atunci ţintea doamna Surulescu un loc liniştit, într-un birou, fără vacarmul atelierului de strungărie sau al salonului de spital plin de oameni suferinzi.

De aici nu a mai fost decât un pas către locul de unde cariera domniei sale a explodat, Primăria Sectorului 6 unde, în anul 1998, fără studii superioare sau de specialitate ajunge şefa departamentului de comunicare. Realizaţi minunea? Strungărita, soră medicală, comunicatoare! Este incredibil cum pot forţele politice din ţara asta, să amestece lucrurile! În aceste condiţii, de ce ne mai mirăm că suntem în situaţia deplorabilă actuală? Vă daţi seama cum sunt aceşti oameni care iau decizii pentru şi în numele nostru?

Dar evoluţia Aureliei Surulescu nu se opreşte aici… După venirea PSD la conducerea Primăriei Sectorului 6, în anul 2000, policalificată doamnă este promovată la „butoiul cu miere” al departamentului de achiziţii. Probabil că timp de doi ani se cam săturase de comunicare pe burta goală.

Realizând că doar cu cele două calificări nu are şanse să se caţere mai sus pe scara devenirii politice şi sociale, doamna Surulescu se întoarce la şcoală, terminând o facultate neacreditată. Îşi dă licența la Constanța, la Universitatea Ovidius pe motiv de Radu Mazăre, „stăpânul” locului şi prietenul de nădejde al pesedeilor. Cu doi dintre apropiaţii acestuia, Aurelia Surulescu este colegă în Consiliul de Administraţie al Registrului Auto Român: preşedintele Dumitru Coiciu şi Marin Dima, doar membru.

Cu diploma de studii superioare de drept, în buzunar, la 45 de ani, pentru doamna Surulescu s-au deschis porţile devenirii. Avidă de cunoaştere, face între 2003 şi 2004 un masterat în domeniul „Securitate comunitară şi terorism”. Asta, da, ambiţie! Cu toate că în CV-ul doamnei Surulescu (https://www.rarom.ro/wp-content/uploads/2015/10/CV_Surulescu-Aurelia.pdf) nu apare numele şi tipul unităţii de învăţământ nu putem să nu ne punem întrebări… De ce securitate? De ce terorism? La ce îi foloseau aceste studii ca şefă la achiziţii?

Răspunsul vine 8 ani mai târziu, în 2012, când brusc doamna Surulescu ajunge director adjunct la Autoritatea Rutieră Română (ARR) iar doi ani mai târziu, în 2014, director general. Realizaţi cât sunt de puternice aceste filiere de partid şi cum pot să propulseze în funcţii importante oameni a căror calitate principală este doar carnetul de partid?

În anul 2015 doamna Sărulescu era plătită din 17 surse diferite… 17!

Pe linie de partid, vicepreședinte al organizaţiei PSD Sector 6 și preşedinte al organizației femeilor social-democrate, doamna Aurelia Surulescu, conform declaraţiei de avere a avut venituri în valoare de 1.031.240 lei, adică peste 18.000 euro pe lună. Toţi aceşti bani provin de la stat! Vă daţi seama despre ce vorbim? Sunt nu mai puţin de 51 de salarii minime pe lună ca să nu mai spun ca aceasta suma este cu peste 14.000 de euro mai mare decât salariul Președintelui României, primul om în Stat.

Spuneam în titlu că aceşti oameni nici măcar nu pot să numere sumele uriaşe pe care le încasează… Doamna Surulescu susţine că în declaraţia de avere a domniei sale s-ar fi strecurat o eroare materială, că de fapt, pentru funcţia de director general al ARR a încasat doar 1.360 euro pe lună, uitând să adauge restul veniturilor adiţionale care ajung la peste 6.500 euro lunar.

Publicaţia Libertatea a semnalat, într-un articol referitor la persoanele care compun Consiliul de Administrație al ARR, sumele uriașe încasate de la compania de stat de fosta directoare generală Aurelia Surulescu.

„Mai exact, 1.020.654 de lei este suma pe care aceasta a declarat că a încasat-o în 2019, din patru surse diferite, de la Autoritatea Rutieră Română: venituri salariale – 714.180 lei președinte al Consiliului de Conducere – 14.808 lei membru al Consiliului de Administrație – 147.044 lei evaluator componente profesionale conform Legii109\2014 – 144.622 lei. Pe lângă veniturile de la ARR, Aurelia Surulescu a mai încasat 10.586 de lei în calitate de consilier local (PSD) la Sectorul 6 din Capitală. Rezulta un venit lunar de aproximativ 18.000 de euro, realizat exclusiv din surse bugetare.

După ce informația a făcut înconjurul presei, Aurelia Surulescu a transmis un drept la replică, citat de Digi24, în care susține că a completat greșit declarația de avere. „Am constatat faptul că, în declaraţia depusă de subsemnata, s-a strecurat o eroare materială în ceea ce priveşte venitul salarial pe anul 2019, obţinut de la ARR pentru funcţia de director general al ARR, în declaraţie fiind înscrisă în mod eronat suma de 714.180 lei, valoare ce induce ideea că venitul lunar salarial ar fi fost în cuantum de 59.515”, precizează Surulescu, în dreptul la replică. Aurelia Surulescu suține că venitul obținut din salariu în 2019 a fost, în realitate, de 79.180 de lei, față de 714.180 lei, cât a menționat în declarația de avere. „Prin urmare conform realităţii venitul lunar încasat în anul 2019 aferent funcţiei de director general al ARR a fost de aproximativ 6.598 de lei, respectiv 1.360 de euro”, a arătat fosta directoare ARR, care ocupă astăzi postul de șef serviciu și este membru al Consiliului de Administrație în cadrul acestei instituții.

Dacă operăm modificarea indicată de Aurelia Surulescu la declarația de avere și adunăm celelalte venituri obținute de la ARR, a căror autenticitate nu a fost contestată de fosta directoare, rezultă un total de 385.654 de lei. Adică, 32.137 de lei (peste 6.500 de euro) lunar. Venituri la care se adaugă și indemnizația de Consilier Local al Sectorului 6, de aproape 900 de lei lunar.”

Asta devenire! De la prelucrător prin aşchiere la un salariu care sa îţi permită să-l sfidezi pe însuşi Seful Statului! România, te iubesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here