“Evoluţia cursului şi a dobânzii ROBOR, în următoarea perioadă, va depinde exclusiv de aprobarea sau de respingerea unei comisii de anchetă”

0
1576

Cursul euro/leu este manipulat şi/sau administrat de Banca Naţională a României, a declarat fostul bancher Lucian Isar. Domnia sa a explicat: “Rezerva este suficient de mare încât cursul de schimb valutar să ajungă, oricând, chiar şi mâine, la 4 lei/euro, şi nu la 4,65 lei/euro, dacă BNR hotărăşte astfel.

Este o mică oscilaţie în jurul unui trend ascendent anunţat public de Isărescu, în campania de negociere personală cu politicienii”.

Fluctuaţia de ieri, când cursul a scăzut sub pragul de 4,65 de lei/euro, este puţin relevantă, a mai spus sursa citată, adăugând: “Consider relevantă creşterea simultană a dobânzilor şi a cursului ca formă de presiune asupra politicienilor. Această formă a fost folosită şi în trecut, deoarece este cunoscut faptul că electoratul, şi implicit politicienii, sunt sensibili la creşterea costului de finanţare”.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a anunţat public că deprecierea va continua, a mai explicat domnul Isar.

Evoluţia cursului şi a dobânzii ROBOR, în următoarea perioadă, va depinde exclusiv de aprobarea sau de respingerea unei comisii de anchetă, simultan cu citirea raportului de activitate a Băncii Naţionale în Parlamentul României, a conchis Lucian Isar.

BNR a anunţat, ieri, un curs de referinţă de 4,6497 lei/euro, în scădere cu 0,12% faţă de nivelul atins marţi, în linie cu tendinţa regională, conform informaţiilor publicate de News.ro.

Luni, moneda europeană a atins nivelul de 4,6469 lei, iar marţi a crescut până la 4,6551 lei, un nou nivel record. Leul s-a apreciat, în raport cu euro, în linie cu tendinţa regională.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here