Evaziunea de 10 milioane de euro a fost facuta de grupul farmaceutic Menarini Berlin Chemie

0
3895
Menarini Berlin Chemie

În 22 august, ANAF a informat public faptul că o multinațională din domeniul farmaceutic ne-a furat 10 milioane de euro printr-o escrocherie cu TVA. Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, și președintele Fiscului, Dragoș Doroș, ne-au mai spus că în urmă cu o lună au înaintat către procurori dosarul de fraudă – fără a preciza cărui Parchet.

dragos-doros-anca-dragu
Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, și președintele Fiscului, Dragoș Doroș, anunță cu întârziere o evaziune de mari proporții în domeniul farmaceutic și refuză opiniei publice dreptul la o corectă informare
BERLIN-CHEMIE, filiala germană a Grupului MENARINI, i-a jefuit pe bolnavii români

Cei doi, Dragu & Doroș, care veghează ca banul public să nu fie spoliat, NU ne-au explicat de ce au așteptat 30 de zile până să informeze și opinia publică.

Iar pentru că afaceriștii escroci nu sunt ROMÂNI, Dragu & Doroș au refuzat să ne spună cum se numește multinaționala care a fraudat banii bolnavilor – pe care se laudă la televizor că-i salvează cu… Prostamol!

SECUNDA a aflat numele firmei care a furat de la bolnavii români:BERLIN-CHEMIE, filiala germană a Grupului MENARINI!

Menarini_Aleotti
Alberto Aleotti, Capo di tutti capi MENARINI
 Directorii de la BERLIN-CHEMIE refuză dialogul

Pentru a respecta codul deontologic, am încercat să purtăm un dialog cu directorii companiei BERLIN-CHEMIE, filiala germană aGrupului MENARINI în România.

Joi și vineri, după două e-mailuri, multe apeluri și parlamentări la telefon cu o secretară fără nume, am aflat că BERLIN-CHEMIE are șefi fantomatici.

Secretara a refuzat să ne spună numele directorilor. La insistențele noastre, fantomaticii directori ne-au transmis prin vocea secretarei că este weekend și, mai mult, perioadă de concedii.

Din această cauză, cei aflați la birou NU își asumă un răspuns, refuză să spună până și celebrul NO COMMENT și, mai mult, refuză să spună numele celui aflat la butoane!

După ce am înțeles că e ceva putred la filiala celebrei multinaționale BERLIN-CHEMIE – funcționează ca un butic de cartier, nu are un director la comandă și nici departament juridic, refuză dialogul iar directorii fug de presă ca dracu’ de tămâie, dar când a fost vorba să bage mâna adânc în buzunarele bolnavilor nu s-au sfiit să o facă! -, ne-am adresat, vineri, și companiei BERLIN-CHEMIE, filiala germană a Grupului MENARINI!

Iată întrebările noastre către BERLIN-CHEMIE AG Germania:

SECUNDA: Cum comentați informația apărută în spațiul public potrivit căreia societatea din domeniul farmaceutic pe care o conduceți a fraudat România cu aproximativ 10 milioane de euro – prin intermediul TVA?

SECUNDA: Ați atacat raportul final întocmit de DGAMC la Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul ANAF?

SECUNDA: Dacă la întrebarea Nr. 2 răspunsul este afirmativ, în acest caz ce răspuns ați primit din partea Direcţiei Generale de Soluţionare a Contestaţiilor?

Până la publicarea acestui articol, conducerea BERLIN-CHEMIE AG Germania nu ne-a răspuns. Atunci când îl vom primi, îl vom prezenta imediat bolnavilor pe care multinaționala MENARINI BERLIN-CHEMIE i-a furat de 10 milioane de euro.

Menarini in lume
Grupul MENARINI în lume
Fraude imense, tăcerea nu e de aur

Așadar, o parte din presa scrisă și online a publicat informația furnizată de ANAF potrivit căreia o multinațională din industria farmaceutică ne-a furat cu 10 milioane de euro; o altă parte nu a suflat o vorbă iar televiziunile de știri nu au făcut un capăt de țară din hoția comisă de multinaționala MENARINI prin intermediul filialei românești a filialei germane BERLIN-CHEMIE!

De ce oare? Cei 10 milioane de euro furați de la bolnavii români nu reprezintă o știre de presă?

Oare hoția italienilor de la MENARINI – un conglomerat internațional deținut de italianul Alberto Aleotti și condus de copiii săi, Lucia Aleotti – președinte și Alberto Giovanni Aleotti – vicepreședinte, nu merită să fie disecată la o oră de mare audiență?

Noi considerăm că jaful celor de la MENARINI prin filiera germană BERLIN-CHEMIE este o știre importantă, că vinovații trebuie arătați opiniei publice, că 10 milioane de euro este o sumă foarte mare, că metoda celor de la MENARINI BERLIN-CHEMIE este una folosită și de alte multinaționale din domeniul farmaceutic – care se prezintă ca fete neprihănite!!!

Și, credem noi, FRUDA merită adusă la cunoștința celor care plătesc prețuri mari pentru a se obloji – BOLNAVII României.

N.B. În afară de păstrarea secretă a numelui multinaționalei, ar mai fie ceva deranjant pentru opinia publică: informația ne-a fost livrată mult mai târziu de la data controlului DGAMC. Dacă până acum ANAF anunța cu mare tamtam orice “mare descoperire” de evaziune înainte de a trimite dosarul către procurori, acum a fost ținut secret un timp foarte lung, lăsând, poate, multinaționala italo-germană să-și pregătească apărarea în ochii opiniei publice.

Alberto Aleotti ci copii Lucia si Giovani
Lucia, Giovanni și Alberto Aleotti, fiica președinte, băiatul vicepreședinte și bătrânul patron al Grupului MENARINI
Famiglia Aleotti NU este la prima abatere

Dar cine este MENARINI BERLIN-CHEMIE, multinaționala al cărei nume a fost protejat de ministrul Dragu și președintele Doroș?

Este MENARINI BERLIN-CHEMIE o societate farmaceutică de toată isprava, o societate de pus la rană… fiscală?

În frauda cu TVA concepută de compania MENARINI BERLIN-CHEMIE condusă din Florența de familia Aleotti, Adina Iordache, marketing manager la BERLIN-CHEMIE România este regina escrocheriei cu 10 milioane de euro?

Nici pomeneală!

Adina Iordache și unii dintre colegii din conducerea BERLIN-CHEMIE România, Cristina Pârlog, Camelia Cristoloveanu și Andrei Enache, sunt doar niște marionete în mâna escrocilor italieni și germani.

Adina-Iordache manager Berlin-Chemie România
Marioneta Adina Iordache s-a dat pe FORBES. I-a plăcut!

Orbiți de salariile mari, corporatiste, Iordache, Pârlog, Cristoloveanu sau Enache au pus în practică metode de frudare patentate de familia Aleotti în Italia fără să se gândească că se fură de la bolnavi.

(E drept, Adinei i-a plăcut să pozeze pentru FORBES România iar colegii ei să se prezinte pe Linkedin ca mari manageri. Urmează fotografiile de la ușa Parchetului. Ca marionete-hoți!)

Iată cum se prezintă lumii societatea germană BERLIN-CHEMIE,care ne fură ca în codru de cel puțin trei ani:

“BERLIN-CHEMIE este o filială germană a Grupului MENARINIfondat în 1886, cu sediul central în Florența.

Grupul MENARINI are o excelentă reputație ca un partener eficient și de încredere la nivel mondial. (!!!)

BERLIN-CHEMIE face parte din conglomeratul farmaceuticMENARINI din Florența, grup deținut de italianul Alberto Aleotti și condusă de copiii săi Lucia Aleotti – președinte și Alberto Giovanni Aleotti – vicepreședinte”.

Revenim cu întrebarea retorică: Oare MENARINI și, pe cale de consecință, filiala românească a filialei germane BERLIN-CHEMIE, au o reputație bună iar inspectorii ANAF vor să le discrediteze?

Nici pomeneală!

Giovani si Lucia Aleotti
Giovanni si Lucia Aleotti
Famiglia Aleotti a furat Italia timp de 20 de ani

În urmă cu câțiva ani, familia Aleotti a fost acuzată în Italia că a fruadat statul cu sume uriașe, prin intermediul Grupului MENARINI.

Atât de gravă a fost acuzația, încât judecătorii au instituit pe averea familiei Aleotti un sechestru de peste 84 de milioane de euro. Inițial, suma fusese stabilită la peste 1,2 miliarde de euro.  Cifra estimată ar fi fost fraudată în decursul a 20 de ani și “albită” prin paradisuri fiscale!!!

Dar să vedem ce fapte a comis familia Aleotti. Prin intermediul Grupului MENARINI, Alberto, Giovanni și Lucia Aleotti au fraudat în condiții agravante Serviciul Național de Sănătate și s-au dedat la evaziune fiscală! La fel ca în România, câțiva ani mai târziu!

Mai precis, iată faptele comise de patronii Grupului MENARINI:

Au cumpărat ingrediente active pentru producția de medicamente, de la companii FICTIVE incluse intenționat într-un lanț de intermediere, special pentru a crește prețul materiilor prime.

Cu devizele de producție astfel măsluite, familia Aleotti a solicitat de la Autoritatea de Sănătate și a obținut prețuri “umflate” la medicamentele destinate vânzării către Serviciul Național de Sănătate.

În acest mod, prin introducerea în circuitul de producție a unor firme fictive, pe lângă înșelăciune, familia Aleotti a comis și evaziune fiscală – metodă aplicată și în România.

berlin-chemie pag 1
Iată cum se prezintă BERLIN-CHEMIE în România
Fmiglia Aleotti a produs cea mai mare fraudă fiscală statului italian

Dacă vă întrebați de ce a fost redus sechestul de la 1,2 miliarde la 84 de milioane de euro, răspunsul este simplu: pentru că fraudele comise de familia Aleotti au fost “descoperite” prea târziu iar regula retroactivității este valabilă și în Italia…

Dacă vă mai întrebați ce au mai descoperit procurorii italieni, iată aici răspunsul:

Alături de tatăl lor Alberto, Lucia și Giovanni Aleotti sunt acuzați că au transferat în străinătate, din suma totală escrocată de peste 1,2 miliarde de euro, aproximativ 575 de milioane de euro”.

De asemenea, procurorii au descoprit și sumele de milioane de euro date drept mită șefilor Direcțiilor de Sănătate, pentru a închide ochii la fărădelegiile familie Aleotti – confesiunea directorului general din Ministerul Sănătății, Duilio Poggiolini.

Iar în 2008, un funcționar al băncii LGT Principatul Liechtenstein a scos la lumină sumele enorme ascunse în conturi bancare de către Alberto Aleotti. Atunci au aflat autoritățile germane că Aleotti a ascuns 476 milioane de euro din cele peste 1,2 miliarde de euro furate de la concetățenii săi.

Așadar, familia Aleotti, aflată în plin proces de evaziune în Italia – hoția lui Aleotti este considerată cea mai mare fraudă comisă împotriva statului italian -, exportă în România via Germania metode de escrocare a banului public. Cu… Prostamol oferit regește inclusiv în spațiile publicitare la televiziunile din România!

Berlusconi și Aleotti
Cine se aseamănă se adună: Berlusconi și Aleotti
ATENȚIE ANAF, în special DGAMC! SECUNDA a semnalat fraudele cu medicamente și vă pune la dispoziție o schemă de evaziune practicată în România

În 11 mai 2016 am publicat ancheta SCHEMA trădătorilor lui HIPOCRAT, în care arătam cum, prin intermediul medicamentelor, românii sunt furați anual de peste 600 de milioane de euro, cu protecție instituționalizată. Astăzi, ANAF confirmă hoția semnalată de noi printr-o metodă foarte simplă: deducerea de TVA! Vă invităm să citiți ancheta noastră jurnalistică…

SCHEMA trădătorilor lui HIPOCRAT

10-mai-2016-Schema-t-Hipocrate

Vă oferim comunicatul complet al ANAF referitor la frauda comisă de filiala BERLIN-CHEMIE România a filialei germane BERLIN-CHEMIE AG a Grupului MANARINI:

“Inspectorii Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) au verificat activitatea unei firme specializate în comerțul cu produse farmaceutice și au constatat un prejudiciu de 44,49 de milioane de lei (cca. 10 milioane de euro) cauzat bugetului de stat prin sustragere de la plata TVA, precizează ANAF.

În iulie 2016, DGAMC a sesizat organele de urmărire penală pentru asigurarea recuperării prejudiciului. Societatea a prestat pe teritoriul României servicii de marketing, promovare și autorizare pentru firma mamă din spațiul UE, dar le-a facturat ca și când activitatea s-ar fi desfășurat în țara respectivă.

Astfel, au beneficiat în străinătate pe nedrept de scutire la plata TVA, cu intenția de a se sustrage de la plata taxei pe valoare adăugată în România.

De asemenea, aceeași multinațională a făcut plăți către agenții de turism pentru participarea unor medici și farmaciști la evenimente interne și internaționale de specialitate și către firme pentru organizarea de evenimente medicale (congrese, conferințe, cursuri, simpozioane, forumuri, apariția unor publicații ș.a.).

Pentru aceste servicii a solicitat deducerea TVA și le-a prezentat sub forma unor acțiuni de sponsorizare și donație cu toate că acestea au fost puse la dispoziție în mod gratuit, fiind realizate de companie pentru promovarea produselor pe piața românească.

În acest mod s-a evitat și colectarea TVA aferentă medicamentelor acordate gratuit ca și donatii către spitale, cămine, fundații sau ca mostre către medici, dar care, în fapt, au fost acordate în scopul efectuării ulterioare de comenzi către distribuitorii de medicamente”.

Aici, Comunicatul ANAF în format PDF
Comunicat-DGAMC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here