EUROSTAT: România liderul creșterii comerțului cu amănuntul

0
3103
EUROSTAT

Volumul comerțului cu amănuntul în România a urcat cu 13,5% în iulie, comparativ cu perioada similară din 2015. Aceasta este cea mare creștere în ritm anual înregistrată de o țară membră a Uniunii Europene, arată datele Oficiului European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerțul cu amănuntul a crescut cu 2,9% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 3,5%. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 4,3%, cele de combustibili au urcat cu 3,8%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și țigări s-au majorat cu 2,2%.

Influențate de creșterea vânzărilor de combustibil

Cele mai mari creșteri au fost raportate în România (13,5%), Luxemburg (12,2%) și Lituania (6,2%), singurele scăderi fiind înregistrate în Malta (minus 2,7%), Belgia (minus 1,8%), Danemarca (minus 0,8%) și Slovacia (minus 0,6%).

Comerțul cu amănuntul a crescut cu 1% în UE și cu 1,1% în zona euro, în iulie comparativ cu luna precedentă. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 1,6%, vânzările de alimente, băuturi și țigări au înregistrat un avans de 0,8%, iar vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here