Eugen Nicolicea-un ”tocilar” legendat-absolvent de drept la cuseta vagonului de dormit

0
1600

Desi colegii de la Adevarul au incercat sa afle unde a absolvit parlamentarul cu tupeu Nicolicea facultatea de drept, acesta nu a dorit sa informeze pe nimeni ca doar e platit din bani publici ca sa si treaca CV ul la secret.

Acum intelegem si de ce nu a vrut sa mearga in particular cum l-a invitat Turcescu sa -i certifice acestuia numarul de ”oua negre si mari”….poate distinsul tupeist chiar nu stie sa numere. Nu ar fi de mirare cu atatia parlamentari care au lucrat ca DJ prin discoteci si sunt agronomi de profesie dar fac legi in Parlamentul Romaniei…

Deci Nicolicea- unde ai absolvit Facultatea de Drept si cand? La vreo universitate? Sau la vagonul de dormit cuseta 3 pe stanga?

Biroul pentru informare publică al Camerei Deputaţilor a refuzat să spună la ce Universitate a absolvit Dreptul deputatul PSD Eugen Nicolicea, pe motiv că Legea privind liberul acces la informaţiile publice este aplicabilă doar instituţiilor, nu şi persoanelor fizice. În CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea  a scris că a absolvit Facultatea de Drept, însă fără să precizeze Universitatea şi anul absolvirii.

„Ca urmare a cererii dumneavoastra formulate in temeiul Legii nr. 544/2001, inregistrate la Biroul pentru informare publica si relatia cu societatea civila cu nr. 656/12.12.2017, va comunicam urmatoarele: Solicitarile dvs. nu fac obiectul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit dispozitiilor art. 2 lit. b) din Legea nr. 544/2001, prin informatie de interes public  ”se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei”.

Astfel cum rezulta din articolul invocat, legea mentionata este aplicabila autoritatilor si institutiilor publice, nu persoanelor fizice, indiferent de statutul sau de functia/ calitatea acestora“, a răspuns Biroul pentru informare publică şi relaţia cu societatea civilă.

„Adevărul“ a scris că Eugen Nicolicea, unul dintre parlamentarii care au propus mai multe modificări la legile Justiţiei în „Comisia Iordache“, are un CV cu multe necunoscute. Deputatul PSD este de profesie inginer. A absolvit Facultatea de Electronică – secţia Calculatoare Electronice, însă fără să spună la ce Universitate şi în ce an. Un fost coleg de-al său spune că ar fi absolvit în 1981, la Timişoara. În 1982, se angajează ca inginer la Şantierul Naval Drobeta Turnu Severin. Un an mai târziu se mută la IRUC Bucureşti. Nicolicea a mai trecut în CV şi o Facultate de Drept, la fel, fără să spună Universitatea sau anul absolvirii. Ultrerior, întrebat de reporterii „Adevărul“ la ce Universitate şi în ce an a absolvit Facultatea de Drept, în condiţiile în care aceste date lipsesc din CV-ul său publicat pe site-ul Parlamentului, deputatul PSD Eugen Nicolicea a trecut la ameninţări: „Mă, băiatule, tu chiar nu înţelegi? Vrei să avem altfel de discuţii?“.

sfin.ro

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here