„Este timpul ca America sa voteze o femeie!”- Speculatiile ca Oprah Winfrey ar putea candida in 2020 impotriva lui Trump, prind din ce in ce mai mult contur si sunt din ce in ce mai dezbatute

0
1350
75th Golden Globe Awards – Photo Room – Beverly Hills, California, U.S., 07/01/2018 – Oprah Winfrey poses backstage with her Cecil B. DeMille Award. REUTERS/Lucy Nicholson

In ultima vreme, stirile au dezvoltat un nou subiect, din ce in ce mai dezbatut: specialiştii şi celebrităţile au sugerat că Oprah Winfrey ar putea candida la preşedinţie, împotriva lui Donald Trump, în 2020.

Se pare ca actualul presedinte continua sa afiseze aceeasi atitudine sfidatoare, cu care ne-a obisnuit. Vestea ca Oprah Winfrey i-ar putea face concurenta la scaunul prezidential nu l-a afectat deloc, declarand că, dacă ar face-o, tot el ar câştiga:  „Da, aş învinge-o pe Oprah. Ar fi foarte distractiv. Totuşi nu cred că va candida”, a declarat Trump într-o întâlnire la Casa Albă.

Speculaţia că Oprah ar putea candida la alegerile prezidentiale din 2020 a apărut după ce vedeta a ţinut un discurs cu un impact puternic duminică, la Globurile de Aur. Aceasta a vorbit despre fenomenul #metoo din ultima vreme si despre  femeile care au avut curajul sa isi impartaseasca poveştile privind hărţuirea sexuală şi abuzurile suferite, afirmând că „o nouă zi este la orizont pentru femei“.

Oprah a vorbit  în trecut despre acest subiect, spunand că nu are planuri de a candida. Totusi,  surse apropiate realizatoarei au declarat că Oprah se gândeşte serios să candideze la preşedinţia SUA, dar nu a luat încă o decizie.

De altfel, după discursul de la Globurile de Aur, partenerul de viaţă al vedetei, Stedman Graham, a declarat: „Cu siguranţă ar face asta“.

Oprah s-a implicat în campania electorală a lui Barack Obama şi a susţinut-o pe Hilary Clinton la alegerile din 2016. În contextele date, Oprah declara că este timpul ca „America să voteze pentru o femeie“.

În urma speculaţiilor, tot mai multe personalităţi de la Hollywood sustin ca isi doresc ca Oprah sa candideze impotriva lui Trump: „Vreau să candideze la preşedinţie. Nu cred că intenţiona să declare acest lucru, dar acum nu mai are de ales“, a mărturisit Meryl Streep.

Totuşi, sunt  şi voci care cosidera că dacă Oprah ar candida, riscul ca imaginea mediatică sa ii fie deteriorata, ar fi destul de mare. Totodată, lipsa de experienţă legislativă ar fi încă o problemă cu care presupusa candidata ar trebui să se confrunte. Este probabil ca, după patru ani in care Trump a facut…dupa bunul plac, americanii ar putea începe să-şi dorească pe cineva cu experienţă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here