Este posibilă o mărire a salariului de bază cu 75%? Da, dacă eşti personal din cadrul MDRAPFE şi gestionezi Programul naţional de dezvoltare locală

0
1095

Sevil Shhaideh vrea să-i recompenseze pe cei care împart banii către primării cu majorări salariale de 75%

Personalul din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), care gestionează Programul naţional de dezvoltare locală (PNDL), ar putea beneficia de o majorare a salariului de bază de 75%, potrivit unui proiect de Ordonanţă aflat în consultare publică.

In proiectul de Ordonanţă publicat pe site-ul MDRAPFE  se arată: „Prin excepţie de la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, personalul din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene care gestionează Programul, beneficiază de o majorare a salariului de bază de 75%, proporţional cu timpul efectiv alocat realizării activităţilor pentru program, fără a depăşi durata maximă a timpului de lucru prevăzută de normele legale în vigoare, în limita bugetului aprobat. Procedura de acordare a majorării se aprobă prin ordin al ministrului dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene”.

Conform notei de fundamentare a proiectului, majorarea ce va fi acordată personalului care gestionează fonduri publice naţionale alocate PNDL este similară celei acordate personalului care gestionează fonduri europene. În nota de fundamentare se mai arată că prin implementarea majorării salariale nu se va înregistra un impact financiar asupra bugetului MDRAPFE, întrucât majorarea salarială se va acoperi din resursele disponibile în limita bugetului aprobat.

„Suma necesară pentru acoperirea majorării salariale este de aproximativ 2.000.000 lei în anul 2017, respectiv de aproximativ 7.500.000 lei anual începând cu anul 2018, pe perioada de derulare a programului, cuantumul fiind evaluat pentru un număr de 100 de persoane estimat ca fiind necesar a fi implicate în gestionarea tuturor activităţilor pentru implementarea programului”, se mai arată în nota de fundamentare. În anul 2017 au fost depuse peste 13.000 de solicitări de finanţare, pentru realizarea de obiective de investiţii din toate domeniile eligibile prin PNDL etapa a II-a, în cuantum total solicitat pentru finanţare de aproximativ 66 miliarde de lei, se precizează în nota de fundamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here