Epoci trecute, eleganță și stil

0
1600

În 1906, Nicolae Vermont participa la Expoziția Jubiliară care consemna cei 40 de ani domnie ai lui Carol I. Numărându-se printre membrii fondatori ai societăţilor “Ileana” şi “Tinerimea artistică”, artistul a fost încă de la început printre promotorii mişcării de înnoire în arta plastică românească, alăturându-se grupului de pictori independenţi. Înrudit ca viziune cu Nicolae Grigorescu mai ales în pictura de piesaj, Vermont a fost atras și de pictura de gen pe care a zugrăvit-o într-un lirism cald și delicat. Licitația unei colecții Nicolae Vermont (Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță, 25 mai, ora 19.30) prezintă o selecție aproximativ 20 de opere ale artistului.

Licitația de Sculptură și Mobilier de Grădină (Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță, 25 mai, ora 20.00)  propune o selecție valoroasă de opere semnate de artiști străini și români printre care: Pierre Auguste Renoir, Jean-Baptiste Carpeaux, Ivan Meštrović, Frederic Storck, Oscar Han, Dimitrie Paciurea, Ion Irimescu, Paul Neagu etc. Pe lângă acestea, vă oferim câteva sugestii de obiecte cu un design special, pentru o grădină primitoare și mai “chic”.

Pictura naivă transpare la noi mai ales în arta pictorilor iconari, urmând ca mai apoi acest gen să fie preluat și în pictura “laică”sub varii forme. Licitația unei Colecții de Artă Naivă (Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță, 25 mai, ora 20.30) cuprinde lucrări spontane și originale ale unor artiști eliberați de preconcepții estetice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here