Elon Musk trimite Tesla Roadster in spatiu dar isi rateaza cariera pe Twitter

0
1739

Elon Musk este  Director General și Director Tehnic al SpaceX, DG, Director Arhitect al Tesla Motors, și Președintele CA al SolarCity. Anul acesta a lansat masina „Tesla Roadster” in spatiu cu ajutorul rachetei „Falcon Heavy” pentru a o testa.

Toate acestea au facut ca personajul atat de cunoscut sa se ingroape in munca si sa uite chiar si de propria persoana. Din aceasta cauza au aparut si mai multe zvonuri despre modul in care Musk reuseste sa reziste chiar si trei-patru zile in fabrica .

Co-fondatorul Tesla a dat un interviu amplu pentru New York Timesc, declarand ultimul an ca fiind cel mai greu din toata cariera sa, existand perioade in care statea zile intregi in fabrica, pentru a lucra in continuu.

Cu toate ca efortul pe care acesta il depune pentru a reusi pe plan profesional este, indiscutabil, urias, se pare ca a reusit sa atraga si un val de critici din cauza mesajelor pe care le posteaza pe Twitter, fara sa se consulte cu nimeni. Fie ca este vorba de tinta de productie atinsa in ultima clipa sau de jignirile pe care le-a adresat unuia dintre salvatorii copiilor prinsi in pestera thailandeza, seful Tesla a reusit sa trezeasca ba chiar si suspiciunea ca ar consuma diverse droguri recreationale.

Cel mai recent mesaj care a starnit scandal a fost postat pe 7 august, un mesaj in care Elon Musk anunta ca va scoate Tesla de pe bursa si, mai mult de atat, are finantarea asigurata pentru a face acest lucru. Mesajul a luat proportii rapid iar urmarile nu au intarziat sa apara: acesta a dus la cresterea cotatiei actiunilor dar a si infuriat multa lume. Printre cei iritati de mesajul transmis s-a numarat si autoritatea Securities and Exchange Commission care a cerut mai multe explicatii.

Si de aceasta data, Musk a admis ca nu s-a sfatuit cu nimeni inainte de a posta mesajul intrigant. Pur si simplu, dupa o dimineata petrecuta cu prietena, a plecat spre aeroport iar in drum s-a gandit sa posteze pe Twitter. Se pare ca intentia sa a fost sa dea dovada de transparenta si bune intentii.

”Acest an a fost cel mai greu și dureros din cariera mea”, a spus Elon Musk, în interviul pentru New York Times. Acesta admite ca este extenuat, fiind nevoit sa stea cate 3-4 zile in fabrica si sa munceasca cel putin 120 de ore pe saptamana. Ultimul sau concediu a fost in 2001, atunci cand nu a avut de ales si a trebuit sa stea „tintuit” la pat, din cauza unei malarii.

La nunta fratelui sau, Musk a avut programul atat de incarcat incat a ajuns cu foarte putin timp inainte de a incepe ceremonia si a plecat imediat dupa ce aceasta s-a sfarsit.
Se vehiculeaza ca Tesla cauta inca un om, pentru a mai prelua din atributiile lui Musk. Totusi, acesta spune ca nu a auzit ca este posibil sa aiba vreun coleg nou, adaugand ca, daca exista pe undeva, o persoana mai priceputa si experimentata decat el, aceasta trebuie sa fie adusa si sa i se dea postul lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here