Electrogrup va dezvolta un proiect de mobilitate urbană inteligentă în Bistrița, în valoare de peste 6 mil. Euro

0
971

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA va dezvolta, în asociere cu MIS Grup și Drumserv, un amplu proiect de mobilitate urbană inteligentă în Bistrița, în valoare totală de peste 6 milioane de Euro.

Proiectul vizează dezvoltarea majoră a mobilității inteligente în Bistrița și include: implementarea la cheie a unui sistem de management adaptiv al traficului; a unui sistem de supraveghere video inteligentă și de control al accesului; realizarea unui centru de comandă avansat, pentru gestionarea sistemelor inteligente implementate; a unui sistem de iluminat cu management inteligent; furnizarea de stații de autobuz modulare și de panouri de informare în stații, alături de computere și display-uri de bord pentru autobuze. De asemenea, proiectul acoperă și componenta lucrărilor civile necesare implementării sistemelor menționate.

“Este o onoare să fim implicati, odată cu semnarea acestui contract, în procesul de dezvoltare inteligentă a Municipiului Bistrița. Vorbim despre un oraș cu o istorie și o arhitectură superbă, dar și cu oameni deosebiți, a căror viață va fi schimbată în bine, și va fi o plăcere să demonstrăm, la finalul acestui proiect, că tehnologiile moderne se pot implementa și îmbina cu succes, oriunde. Mai mult, acest nou pas este o continuare frumoasă a eforturilor noastre de a realiza proiecte integrate care combină diverse verticale inteligente si ne aduce tot mai aproape de obiectivul de a deveni integratorul numărul unu din Piața de Smart City din România”, declară Dragoș Nedelea, Development Director Smart City & Telecom, Electrogrup.

Prin acest proiect, locuitorii din Bistrita vor beneficia de un transport mai sigur și mai eficient, un trafic mai fluid, cu mai puține congestii, iar autoritățile locale vor putea gestiona cu ușurință, în timp real, toate aspectele ce țin de trafic rutier, transport public și calitatea serviciilor de mobilitate furnizate bistrițenilor.

“Linia verde este cel mai important proiect de mobilitate durabilă al municipiului Bistrița, dintr-un pachet de patru proiecte în valoare totală de peste 35 milioane de euro care vor schimba paradigma transportului urban, dând prioritate deplasării durabile și sustenabile. Transportul public ecologic, pistele de cicliști și zonele pietonale vor avea întâietate și vor permite deplasarea cu mai multă ușurință dinspre cartiere înspre centrul orașului. O componentă importantă și în același timp modernă și utilă este cea de Smart City, prin care traficul va fi gestionat digital și informațiile vor fi transmise în timp real. Uniunea Europeană, prin programele de finanțare europeană, practic descurajează dezvoltarea traficului clasic auto și  impune măsuri sustenabile, care să conducă la reducerea emisiilor de dioxid de carbon”, anunță Ovidiu Teodor Crețu,  Primarul municipiului Bistrița.

Pe lângă activitatea în sectoarele de infrastructură energetică, de construcții și telecomunicații. Electrogrup este și unul dintre cei mai activi furnizori de soluții Smart City la cheie pentru administrații publice și companii private.

La începutul acestui an, Electrogrup a dat startul implementării unui alt proiect de mobilitate urbană inteligentă în Piatra Neamț, pentru modernizare stațiilor de așteptare a mijloacelor de transport public, în valoare de peste 4,3 milioane de Euro. În plus, compania a pornit și dezvoltarea unui sistem inteligent de management al traficului rutier, în același oraș, în valoare de 5,5 milioane de Euro. Alte proiecte dezvoltate în prezent de Divizia Smart City sunt o parcare supraetajată, dotată cu soluții smart, în Oradea, și amenajarea pistei și balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Brașov. De asemenea, Electrogrup proiectează și execută lucrări de modernizare a infrastructurii de mobilitate urbană, în cadrul unui proiect unic în Europa, desfășurat în Câmpia Turzii, în valoare de peste 4,6 milioane de Euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here