Electrica a atribuit prin negociere directa un contract IT de peste 5,2 milioane euro

0
2235
Electrica

In timp ce unele firme se chinuie sa castige licitatii, altele primesc contracte de milioane de euro prin negociere directa.

Electrica a incheiat in aceasta luna prin negociere directa cu SAP Romania un acord cadru in valoare de peste 5,2 milioane euro pentru ‘servicii de mentenanta aferente licentelor SAP’ necesare sistemului IT al societatii. Oficialii Electrica spun ca au ales negocierea directa dupa ce au analizat piata si oferta directa de la SAP si au ajuns la concluzia ca aceasta este cea mai buna oferta pret/calitate. Este Electrica un client captiv al SAP? ‘Din punctul nostru de vedere, parteneriatele pe termen lung nu au nimic de-a face cu ideea de clienti captivi, ci mai degraba duc la numeroase rezultate pozitive’, spun oficialii Electrica.

In 2013 a fost la fel

Societatea energetica Electrica a semnat in data de 1 august cu SAP Romania un acord cadru in valoare de peste 5,2 milioane euro pentru ‘servicii de mentenanta aferente licentelor SAP’ necesare sistemului IT al societatii, potrivit datelor publicate in data de 2 august in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul a fost atribuit prin negociere, justificarea alegerii acestei proceduri fiind ca produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Anterior, in 27 mai 2013, un contract similar, a fost atribuit de Electrica, tot prin negociere, la pretul de 5.648.961 de euro, catre Fair Value, firma care este partener si furnizor de solutii tehnologice SAP.

Ce au raspuns oficialii Electrica:

Intrebati de ziaristii de la Hotnews de ce au ales aceasta varianta, oficialii Electrica au raspuns: „Principala noastra responsabilitate este sa ne asiguram ca primim cele mai bune oferte de la furnizori, atat la nivel de preturi, cat si de servicii de calitate. De fiecare data cand cautam un partener, avem in vedere cele doua criterii. In acest caz, dupa ce am analizat piata si de asemenea oferta directa de la SAP, am ajuns la concluzia ca aceasta negociere directa cu SAP ne ajuta sa indeplinim obiectivele de mai sus. Negocierea directa cu cei mai mari producatori de software este o practica des intalnita la nivelul Uniunii Europene si la nivel global pentru companii similare cu Electrica. Credem cu tarie ca am obtinut cel mai bun raport pret/calitate pentru servicii si vom continua sa cautam cele mai bune solutii pentru Electrica si in viitor”. S-a discutat mult in ultima vreme despre captivitatea in care s-ar afla unele institutii publice sau companii de stat fata de unii furnizori IT, in urma unor contracte defectuoase. Electrica nu mai este o companie de stat, dar subiectul este la fel de valid.

Electrica

Electrica este lider pe piata de distributie si furnizare a energiei electrice din Romania, precum si unul dintre cei mai importanti jucatori din sectorul serviciilor energetice. Electrica SA este companie cu capital majoritar privat, in urma listarii din 2014, insa cel mai mare actionar, cu o participatie  de 48,7% este de Ministerul Energiei. Grupul Electrica are o arie de cuprindere nationala – cu  organizare in trei zone pentru distributia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord si pe cuprinsul intregii tari pentru funizarea energiei electrice si pentru intretinere si servicii energetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here