Cum se fură o televiziune – azi în direct de la “Realitatea TV”

0
1023

Elan Schwartzenberg a făcut plângere penală împotriva lui Cozmin Gușă pentru abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, folosirea cu rea credință de bunuri, bancrută și gestiune frauduloasă.

“Succesiunea si specificul faptelor demonstreaza intentia domnului Gusa de a frauda sub orice chip interesele creditorilor si de a goli de continut intreg fondul de comert al societatii debitoarea Realitatea Media SA.”

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a depus la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, prin avocatul Gheorghe Piperea, o plangere penala impotriva lui Cozmin Gusa, unul din actionarii Realitatea Tv, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a dispus in 1 aprilie 2019 intrarea televiziunii in faliment.

Schwartzenberg, care a facut plangerea penala in calitate de creditor al Realitatea Media, il acuza pe Cozmin Gusa de abuz de incredere prin fraudarea creditorilor, folosirea cu rea-credinta de bunuri sau creditul de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect, bancruta si gestiune frauduloasa.

Elan Schwartzenberg arata in plangere ca Gusa este actionar atat in cadrul societatii Realitatea Media SA, cat si in cadrul societatii Geopol International SRL, detinatoare a licentei Realitatea Plus. Acesta acuza faptul ca instrainarea, in frauda creditorilor, a unei parti din activele debitoarei, respectiv licenta audiovizuala pentru difuzarea serviciilor de programe de televiziune/constituirea in paralel a unei licente Realitatea Plus care creeaza confuzie cu marca societatii debitoare Realitatea Media, produce un prejudiciu creditorilor, cata vreme licenta audiovizuala este elementul determinant in desfasurarea activitatii societatii falite.

Concret, Elan Schwartzenberg sustine ca prin actiunile intreprinse Cozmin Gusa intentioneaza sa transfere intreaga activitate a societatii Realitatea Media SA catre societatea Geopol International SRL, in cadrul careia detine calitatea de beneficiar real.
Reamintim ca in 1 aprilie 2019, Curtea de Apel Bucuresti a dispus ca societatea Realitatea Media sa intre in faliment. Judecatorii Sectiei a VI-a civila a Curtii de Apel Bucuresti au decis irevocabil infirmarea planului de reorganizare propus de Realitatea Media SA, societate care administreaza postul de televiziune Realitatea TV si a trimis cauza judecatorului sindic in vederea intrarii in faliment a societatii Realitatea Media.

Iata cele mai importante pasaje din plangerea facuta de Elan Schwartzenberg impotriva lui Cozmin Gusa, pe care o atasam integral la final:

“La origine, actionar majoritar atat in cadrul societatii Realitatea Media SA cat si in cadrul societatii Geopol International SRL, detinator al licentei Realitatea Plus este acelasi beneficiar real, Gusa Cozmin Horea.

Fapta domnului Gusa Cozmin Horea, in calitate de actionar beneficiar real al societatilor Realitatea Media SA si Geopol International a imbracat forma instrainarii de bunuri din patrimoniul societatii Realitatea Media, fiind astfel indeplinita conditia cu privire la elementul material al infractiunii de abuz de incredere prin fraudarea intereselor creditorilor. Instrainarea, in frauda creditorilor, a unei parti din activele debitoarei, respectiv licenta audiovizuala pentru difuzarea serviciilor de programe de televiziune/constituirea in paralel a unei licente Realitatea Plus care creeaza confuzie cu marca societatii debitoare Realitatea Media, produce un prejudiciu insemnat atat subsemnatului cat si celorlalti creditori cata vreme licenta audiovizuala este elementul determinant in desfasurarea activitatii societatii falite.

In consecinta, urmarea imediata a faptei domnului Cozmin Gusa, beneficiar real al celor doua societati, consta tocmai in paguba si prejudiciul suferit de subsemnatul, in calitate de creditor. In opinia noastra, succesiunea si specificul faptelor demonstreaza intentia domnului Gusa de a frauda sub orice chip interesele creditorilor si de a goli de continut intreg fondul de comert al societatii debitoarea Realitatea Media SA.

Reamintim in acest sens ca inca din 2013, domnul Gusa a inregistrat o noua licenta audiovizuala pentru difuzarea serviciilor de programe de televiziune, Realitatea Plus, S-TV 303 din 17 ianuarie 2013, iar decizia de autorizare audiovizuala a fost obtinuta inca din 10 martie 2015. De altfel, toate aceste actiuni nu constituie nimic altceva decat o dovada in plus a intentiei domnului Gusa de a transfera intreaga activitate a societatii Realitatea Media SA catre societatea Geopol International SRL, in cadrul careia detine calitatea de beneficiar real”.

Toate detaliile pe:

https://www.luju.ro/magistrati/parchete/razboiul-elan-gusa-omul-de-afaceri-elan-schwartzenberg-a-facut-plangere-penala-impotriva-lui-cozmin-gusa-pentru-abuz-de-incredere-prin-fraudarea-creditorilor-folosirea-cu-rea-credinta-de-bunuri-bancruta-si-gestiune-frauduloasa-succesiunea-si-specificul-fa

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here