EFSE si BT Mic isi unesc fortele pentru a oferi finantare in moneda locala companiilor micro si mici din Romania

0
876

9 ianuarie 2020 – Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat  companiei BT Microfinantare (BT Mic), membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, un al doilea imprumut in lei, echivalentul a 7 milioane EUR, pentru extinderea accesului la finantare pentru intreprinderile micro si mici din tara.

BT Mic este o companie care sustine prin finantari companiile  mici, un segment cu mare potential in Romania si un factor cheie in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca si cresterea economica. Compania a fost infiintata in 2016 si a devenit cea mai mare institutie de microfinantare din Romania, sustinand pana acum peste 10.000 de antreprenori. BT Mic este o institutie de creditare partenera EFSE din decembrie 2018, beneficiind pana acum atat de finantare dedicata, cat si de asistenta tehnica orientata spre cresterea capacitatilor companiei de a sustine intreprinderile micro si mici si spre sporirea notorietatii acesteia in randul antreprenorilor locali.

Christoph Tiskens, presedintele Consiliului de Administratie EFSE, declara: „Suntem mandri sa sustinem BT Mic. EFSE recunoaste rolul crucial pe care il au companiile micro si mici in dezvoltarea economiei Romaniei, iar noua facilitate de credit va permite BT Mic sa ofere finantare pentru peste 800 de companii, in moneda locala, protejandu-le astfel de riscul valutar”.

Cristina Sindile, CEO BT Mic, afirma: „EFSE ni s-a alaturat in aceasta calatorie de mai bine de un an, iar acum suntem bucurosi sa anuntam extinderea colaborarii. Impartasim aceeasi viziune, avem aceleasi obiective in ceea ce priveste sectorul companiilor micro si mici si ne propunem sa contribuim si mai mult la dezvoltarea acestuia printr-o abordare de creditare sustenabila.”

Despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est

Fondat in anul 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are scopul de a dezvolta si sustine cresterea economica si prosperitatea in Europa de Sud-Est si tarile din Parteneriatul Estic investind in succesul intreprinderilor micro si mici, cat si imbunatatind conditiile de trai ale gospodariilor private. Deoarece accesul la servicii financiare reprezinta un factor cheie in dezvoltarea acestui segment, EFSE se focuseaza spre a ajuta sectoarele financiare locale in scopul imbunatatirii abilitatii acestora de a oferi finantari responsabile. Pe langa activitatile de investitii, EFSE isi sporeste impactul prin intermediul Facilitatii de Dezvoltare EFSE, care ofera asistenta tehnica, training-uri si alt suport non-financiar intreprinderilor si institutiilor.

EFSE a fost creat de catre Banca de Dezvoltare KfW cu sustinerea financiara a Ministerului pentru Cooperare Economica si Dezvoltare din Germania (BMZ) si a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE este oferit de catre agentii donatoare, institutii financiare internationale si investitori institutionali privati.

Finance in Motion GmbH, Germania, activeaza in calitate de consultant investitional EFSE, iar Hauck&Aufhäuser Fund Services S.A., Luxembourg, in calitate de manager.

Pentru mai multe informatii cu privire la Fondul European pentru Europa de Sud-Est puteti accesa urmatorul website : www.efse.lu

Pentru mai multe informatii cu privire la Finance in Motion puteti accesa www.finance-in-motion.com

Despre BT Mic

BT Mic, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania dedicata finantarii afacerilor mici, completeaza rolul BT de sustinere a antreprenorilor romani. Aceasta vizeaza antreprenorii cu o cifra de afaceri de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate si de forma de organizare – societati comerciale, persoane fizice autorizate, intreprinderi/asociatii familiale, intreprinderi individuale, liber profesionisti, persoane care desfasoara activitati economice. Peste 10.000 de microintreprinderi sunt sustinute de BT Mic.

Pentru mai multe informatii despre BT Mic, accesati pagina web: https://www.btmic.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here