Editura Fundaţiei România de Mâine la Gaudeamus 2019

0
2050
  • Cărţile de la standul editurii vor putea fi achiziţionate cu un discount de 30% pe perioada târgului

Editura Fundaţiei România de Mâine va participa în perioada 20 – 24 noiembrie la cea de-a 26-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, care se va desfăşura sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din decembrie 1989. În zilele de 22 şi 23 noiembrie sunt programate lansările editurii care vor avea loc fie la stand, fie în sala „Mircea Sântimbreanu“.

Programul lansărilor va debuta vineri, 22 noiembrie, de la ora 16:30, în sala „Mircea Sântimbreanu“ cu volumul „Ec(om)enia. Elemente de gândire economică din doctrina socială a Bisericii Catolice” de Petru-Ciprian Bradu. Invitaţi vor fi Grigore Ioan Piroşcă, Alexandru Taşnadi, Iustin Emanuel Alexandru. „Această lucrare se concentrează în jurul identificării elementelor de gândire economică din cadrul Doctrinei Sociale a Bisericii Catolice. Volumul se constituie într-o abordare la nivel de epistemologie a științei economice, în contextul gândirii sociale de sorginte catolică. În acest context, elementele de gândire economică exprimate de-a lungul timpului, fie de către economiști creștin-democrați, fie prin mesajele și preocupările social-economice ale Bisericii de la Vatican, au fost puse sub sfera conceptuală a termenului de ecomenie”, scrie prof. univ. dr. Alexandru Taşnadi în prefaţa cărţii.

Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 12:00, în aceeaşi sală este programată masa rotundă Experienţa urbană. În preajma deschiderii unui nou an universitar, Editura Fundației „România de Mâine” vă invită să descoperiți două volume interesante. Astfel, interviurile reunite sub titlul „Experiența urbană” și realizate de Maria Duda scot la iveală tineri care vor, într-adevăr, să facă ceva pentru capitala țării lor. „Sunt 55 de inteviuri spumoase și extrem de interesante realizate pe parcusul emisiunilor «Experiența urbană», realizate de Maria Duda la Radio Seven cu participanți, de diverse formări profesionale, la activitățile de cercetare interactivă a spațiului urban bucureștean, cu foști studenți ai Facultății de Arhitectură a Universității Spiru Haret. O lectură incitantă, ce prezintă creatori tineri, care iubesc, studiază și încearcă să îmbogățească viața unui București care «se trăiește cu zgomot și viteză și te împinge la acțiune»“, scrie prof. univ. dr. Iuliana Ciotoiu despre acest volum.

Vor urma două lansări la standul editurii, prima de la ora 13:00 – două volume din colecția „Paradigme ale cunoașterii umane”: Mihai Golu, „Introducere în conflictologie“ şi „Dialog despre psihic și conștiință“, autori Mihai Golu şi Florian Georgescu, iar de la ora 15:00, Ciprian C. Vasilescu lansează volumul „Restituiri – Răstălmăciri”.

Ultima lansare de la Gaudeamus 2019 a Editurii Fundaţiei România de Mâine este programată sâmbătă, 23 noiembrie de la ora 16:00 la sala „Mircea Sântimbreanu“. Volumul „Ca frunzele în vânt” de Stefano Amadio, Philippo Ferrari, Franco Fortunati, Antonella Guardavaccaro și Federico Ricci apare ca urmare a unui parteneriat cu Editura Teseo din Italia. „Apărută în prima ediție în ianuarie 2011, la Editura Teseo, sub coordonarea lui Pierluigi Diotaiuti și a lui Stefano Amodio, lucrarea «Ca frunzele în vânt. Flexibilitatea muncii și scenarii atipice» îi are ca autori pe:  Stefano Amodio, Filippo Ferrari, Franco Fortunati, Antonella Guardavaccaro. Lucrarea apare astăzi și în limba română, în traducerea Alexandrei Radu. Sub forma unui material ce conține șase lucrări de specialitate, volumul abordează din punct de vedere profesional unele dintre consecințele modificării întregului sistem economic la nivel mondial. Lucrarea apare în plină criză economică mondială și, prin capitolele sale, analizează elemente de mare actualitate apărute în urma impactului crizei economice. În cadrul celor șase capitole, sub forma unor articole de specialitate, lucrarea abordează următoarele teme: Condițiile precare și disconfortul; Flexibilitatea și bunăstarea; Dezvoltarea competențelor în contexte vulnerabile; Formare, inovare și dezvoltare; Campusul Formarea ca loc de negociere; Legea Biagi. Flexibilitatea muncii și contractele atipice de muncă; De la plasare la marketing personal“, scrie dr. ec. Adrian Lupu.

„La peste 25 de ani de la înfiinţare, Editura Fundaţiei „România de Mâine” se recomandă prin aceeaşi activitate de înaltă calitate, datorată atât prestanţei autorilor ale căror nume se regăsesc pe copertele cărţilor publicate, cât şi profesionalismului echipei redacţionale. Principalul scop al Editurii Fundaţiei România de Mâine rămâne diseminarea culturii şi a cercetării ştiinţifice de la şi către oamenii valoroşi, ştiindu-se că, aşa cum spunea Mircea Eliade, «dintr-un popor nu rămâne nimic, decât cultura»“, afirmă Odilia Roşianu director Editura Fundaţiei România de Mâine.

Pe perioada târgului toate volumele Editurii Fundaţiei România de Mâine pot fi achiziţionate cu un discount de 30%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here