ECUADOR – o destinație perfectă pentru retragere

0
7807

Poate că pentru mulţi dintre dumneavoastră este foarte devreme să vorbiţi sau să vă gândiţi la pensionare. Tumultul vieţii active, problemele de zi cu zi care nu suportă amânare vă consumă energia din greu şi nu vă oferă timpul necesar pentru a prospecta piaţa pe acesta zonă, mai ales că nu avem nici bucurie şi nici tragere de inimă atunci când vine vorba de retragere…

Şi totuşi, există viaţă care poate fi chiar foarte frumoasă şi la vârsta pensionării.  Pentru a vă dovedi acest lucru, vă vom aduce în atenţie câteva destinaţii perfecte în acest sens, astfel încât, la momentul potrivit, să aveţi posibilitatea să alegeţi în cunoştinţă de cauză.

Suzan Haskins și soțul ei, Dan Prescher, doi cunoscuţi şi experimentaţi jurnalişti au prospectat destinaţii diferite despre care au publicat mai multe articole cuprinzând o serie de impresii şi sfaturi pentru cei care doresc să găsească un loc linstiti şi lipsit de griji la vârsta pensionării.

Prima destinaţie a fost Ecuador, în anul 2001. Câţiva ani mai târziu au plecat pentru a trăi experienţe diferite în Mexic, Panama și Nicaragua. Nicăieri nu au găsit atmosfera şi liniştea Ecuadorului, unde au revenit câțiva ani mai târziu.

Nu este deloc de mirare pentru că micul stat sud-american are o mulţime de lucruri minunate de oferit. Clima este perfectă, ecuadorienii sunt foarte veseli şi prietenoşi, stilul de viaţă de calitate iar costul îngrijirii medicale, extrem de accesibil. În general, nivelul de trăi este unul superior la un cost foarte scăzut.

Practic, aici există câte ceva pentru toată lumea. Dacă eşti îndrăgostit de aventură poţi să mergi pe traseul alpinistului britanic Edward Whymper pe pantele de 6.310m ale Muntelui Chimborazo sau poţi să înţelegi de ce călătoria lui Charles Darwin în Ecuador şi Insulele Galapagos, din anul 1835, a fost numită „cele mai faimoase câteva săptămâni din istoria științei.” Aici în Insulele Galapagos este locul de naştere al teoriei darwiniste evoluţioniste. În plus există pădurea amazoniană, unul dintre cele mai mari eco-sisteme, unde, de mii de ani, triburi de indigeni trăiesc în bio-diversitatea absolută a planetei rareori venind în contact cu lumea civilizată. Tot arhipelagul este inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO.

În Ecuador se găsesc câteva mări orașe, printre care Guayaquil, Cuenca Ecuador, Salinas şi Quito, capitala statului a cărei zonă veche reprezintă cel mai mare centru istoric din zona celor două Americi, fiind primul sit intrat în patrimoniul mondial UNESCO. Întins pe mai mult de 3,5 kmp, în centrul istoric al Quito puteți admira clădiri vechi, cu pereţi groşi, acoperite cu țiglă colonială, biserici şi muzee.

Cuenca, este o altă bijuterie de artă colonială, intrată deasemenea în Patrimoniului Mondial. Cu o populație de circa 350.000 de locuitori, Cuenca este noua casă a aprox. 4.000 de pensionari expatriaţi care au venit aici pentru a se bucura de numeroasele activități culturale, de climă temperată și de accesul facil către sudul Munților Anzi.

În centrul istoric al oraşului Cuenca, la doar două cvartale distanţă de Parque Calderon, puteți cumpăra un apartarment cu două camere şi două băi la doar 80.000$. Locaţia este perfectă şi oferă o privelişte superbă creată de amestecul dintre acoperișurile iconice, din ţiglă de culoare roşie și cupolele albastre ale celebrei „catedrale noi” a cărei construcţie a început în anul 1880.

Şi locuinţe de închiriat se găsesc uşor. Un apartament confortabil, cu două camere mobilate, se poate închiria pentru o sumă cuprinsă între 350 şi 500$. Cele mai multe cupluri de expati trăiesc în Cuenca, destul de confortabil, cu 1.500-2.000$ pe lună, inclusiv chiria. Cei mai mulți dintre ei nu au mașini, deoarece transportul public este modern, civilizat și accesibil. Ecuadorienii sunt consideraţi unii dintre cei mai binevoitori oameni de pe planetă iar expatii asemeni lor sunt mai mult decât bineveniţi.

Un alt motiv pentru care aţi putea să vă stabiliţi în Eucador îl reprezintă satele de munte cu ferme de legume, fructe, cafea și ciocolată… Știați că în Ecuador, conform opiniei multor cunoscători, se fabrică „cea mai bună ciocolată din lume”? Reporterii televiziunii BBC, au călătorit în tot Ecuadorul pentru a întocmi un studiu de caz în baza căruia au realizat şi un reportaj despre industria „aurului negru”, aşa cum este supranumită ciocolata.

Este cât se poate de adevărat, în Ecuador veți găsi tot ce aveţi nevoie pentru a vă face viața frumoasă: o comunitate primitoare, un stil de viață confortabil la prețuri accesibile, un peisaj minunat şi divers şi nu în ultimul rând, condiţii climaterice excepţionale, alimente sănătoase şi delicioase, cafea de clasă mondială și ciocolată. Dacă în această reţetă adăugăm podgoriile şi vinul de calitate putem spune, fără teama de a greşi, că Ecuadorul este într-adevăr, raiul pe pământ.

ecuador Ecuador_6 ecuador-32926 Quito-Ecuador-728x549

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here