După un an de așteptare flota Tarom se înnoiește cu un avion Boeing 737

0
1598

În sfârșit compania de stat Tarom primește un avion Boeing 737. Primul avion Boeing 737-800 NG din flota Tarom va ajunge miercuri la Bucureşti, aceste fiind unul dintre cele două aeronave noi achiziționate de operatorul de stat pentru a înlocuit cele două aeronave Airbus A310 pe care companie le-a retras din uz anul trecut.

Noul avion a fost botezat Sarmisegetuza, potrivit informațiilor transmise de companie aeriană de stat.

Anul acesta, Tarom a demarat achiziţia a două aeronave în leasing operaţional.

Modernizată în anii ’90, flota Tarom numără în prezent 21 de aeronave – opt Boeing 737, patru Airbus A318 și nouă ATR-uri, acestea din urmă fiind folosite în special pentru cursele interne.

La mijlocul lunii martie, Tarom anunța că renunță, cel puțin temporar, la operarea unor curse externe de pe aeroportul din Iași, ca urmare a „indisponibilității din parcul de avioane“, după ce compania a tras pe linie moartă în toamna anului trecut două aeronave Airbus.

Tarom a avut anul trecut doar 2,4 milioane de pa­sa­­geri, în creștere cu un modest 1% față de 2015. De altfel, 2016 a fost anul în care ope­ratorul aerian de stat a mai căzut o po­ziție în topul companiilor aeriene cu operațiuni pe piața locală, după ce rivalii de la Blue Air au anunțat că au transportat 3,6 milioane de pasageri, în creștere cu 80%, în timp ce liderul Wizz Air a ajuns la 5,5 milioane de călători, pe fondul unui avans de 23%.

Tarom nu a mai avut profit din 2007, iar de atunci a intrat pe pierderi care depășesc cumulat 300 de milioane de euro.

Avionul Boeing 737-800 NG, din flota TAROM, va fi pilotat de Conform unor informaţii din interiorul liniei aeriene, noul avion TAROM, “Sarmizegetusa”, de tip 737-800 NG va fi pilotat de Florin Susanu, directorul operațiuni zbor al operatorului aerian.

“Florin Susanu este unul dintre cei mai buni piloţi din cadrul TAROM. Florin Susanu va fi la manşa avionului miercuri dimineaţă. Avionul aterizează la ora 11.00 pe aeroportul Henri Coandă. Primele zboruri vor fi efectuate la începutul lunii iulie, avionul trebuie înmatriculat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Avionul va zbura de la începutul lunii iulie”, ne-au declarat reprezentanţii companiei.

Pilotul aflat la manşa noului avion, ocupă funcţia de director operaţiuni zbor al oeratorului aerian din luna martie 2015. Înainte de a ocupa această funcţie, Florin Susanu a fost deputy fleet manager B 737 / captain B 737.

Florin Susanu, înainte de a fi angajat al TAROM, a fost şef al inspectorilor de operaţiuni de zbor în cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române. În periada februarie 2009 – noiembrie 2010, Florin Susanu a fost angajat al companiei Blue Air şi pilot al avionului Hercules-Romanian Air Force.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here