După ce li s-au tăiat pensiile cu 30%, pensionarii militari vor depune plângere penală împotriva Olguței Vasilescu

0
1270
pensionari

Pensionarii militari vor depune plângere penală împotriva a Olguței Vasilescu, ministrul Muncii, după ce s-au trezit cu pensiile tăiate cu 30%, și cer demisiile miniștrilor Apărării și Internelor. Aceștia se pregătesc de proteste. Si angajații din penitenciare au depus la rândul lor, zilele trecute, o plângere penală împotriva lui Tudorel Toade, ministrul Justiției.

Federația Militarilor din România a solicitat întâlniri de urgență cu Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, și cu Liviu Dragnea – șeful Camerei Deputaților, dar și cu miniștrii Apărării, Muncii și Justiției și șefii serviciilor cu atribuții în securitatea națională.

În cazul în care nu li se rezolvă doleanțele, pensionarii militari vor să organizeze un mitig de protest și vor să picheteze sediile PSD și ALDE.

Concomitent, aceștia cer demisiile miniștrilor Apărării și Internelor.

”Totodată s-a stabilit că președinția Forumului să ia în discuție, împreună președintele Ordinului Militar de România, problema înaintării unui memorandum către EUROMIL.

La solicitarea privind acțiunea penală împotriva ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-a stabilit că în termen de 10 zile să se înainteze secretariatului Forumului, propuneri și motivația acestor propuneri.

S-a aprobat întocmirea unei scrisori publice prin care cerem demisia de onoare a miniștrilor apărării și internelor pentru neonoraea obligațiilor față de personalul activ și în rezervă din cele celor două instituții”, arată Federația Militarilor din România într-un comunicat.

Acestora li s-au raliat și sindicaliștii din penitenciare, care i-au cerut demisia lui Tudorel Toader, ministrul Justitiei și au făcut deja o plângere penală pe numele său.

”Pensionarii militari, printre care se numără și foști angajați ai sistemului penitenciar, cer să fie consultați atunci când sunt adoptate măsuri care îi afectează și cer să fie respectați prin eliminarea măsurilor discriminatorii dispuse de Guvern în 2017.

Începând cu septembrie 2017 pensiile militare au fost ciuntite cu peste 30% prin aplicarea unui plafon la media salariilor nete care îi discriminează pe cei care ar ieși la pensie ulterior acestei date, prin faptul că o serie de drepturi salariale sunt excluse la calculul pensiei.

Această măsură lipsește de conținut normă legală care prevede acordarea Semnului onorific În Serviciul Patriei, singură recunoaștere a serviciului în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională cu influență directă asupra pensiilor. Astfel majorările pentru 15, 20 și 25 de ani de serviciu sunt, practic, eliminate”, se arată într-un comunicat al angajaților din penitenciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here