Dupa 70 de ani, România exportă porci vii

0
2796
export porci vii
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că după 70 de ani, România va putea să exporte porci vii, spunând că acesta este un eveniment „remarcabil”.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunțat că este foarte posibil ca după 70 de ani România vlsă exporte porci vii, spunând că acesta este un eveniment „remarcabil”.

Au ieșit din Anexa 2

După mulți ani de luptă, am reușit, în sfârșit, să scoatem România din Anexa 2 de la directiva europeană care nu permitea punerea pe piața europeană a porcilor vii. Practic, după 70 de ani, în sfârșit, România poate să exporte porci vii (…), deci ar fi un eveniment într-adevăr remarcabil”, a spus Irimescu, în cadrul unei vizite efectuate la o fermă din localitate împreună cu ministrul Agriculturii din Arabia Saudită, Abdulrahman bin Abdulmohsen Al-Fadhli. Irimescu a subliniat, în context, importanța accesului produselor românești pe piețele terțe.

Deschiderea oportunității

„În tot acest proces, nu neapărat este vorba despre cât poate să exporte România mâine, ci de oportunitățile care se deschid pentru că, practic, s-a mai înlăturat o barieră în calea comerțului. Asta este extrem de important. Chiar dacă teoretic România nu este interesată neapărat de o anumită țară, foarte important este să se deschidă oportunitățile și pentru a exporta în țările terțe pentru că întotdeauna țările terțe judecă după regimul pe care îl avem pe piața europeană. (…) După 15 zile, când intră în vigoare decizia adoptată ieri, în mod sigur se vor putea pune pe piața europeană sau piețe terțe porcinele vii din România”, a adăugat ministrul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here