După 10 ani în UE nu s-a schimbat nimic: Decalajul dintre mediul european şi România este acelaşi

0
1220
Tribunalul Uniunii Europene

Europarlamentarul PPE Marian Jean Marinescu afirmă că economiile durabile sunt cele care se bazează pe resurse aflate la în­demâ­nă şi pe utilizarea de tehnologii specifice.

În acest context, domnia sa a declarat la Bruxelles, cu prilejul dezbaterii „Economie durabilă în Europa”:

„Cred că noi am avut în aceşti peste zece ani de când suntem membri ai Uniunii Europene, posibilitatea să facem foarte multe lucruri. Din păcate, nu am făcut-o, şi asta pentru că, de fiecare dată când a trebuit să decidem ce facem cu banii europeni, ne-am ocupat de alte lucruri. În 2012 – 2013 au fost alte lucruri în România – referendumul, tot felul de alte minuni. Acum ne ocupăm de altceva: cum facem legile justiţiei, spre exemplu, şi iar trec pe lângă noi decizii foarte importante. Pentru că, indiferent ce am face noi acasă, deciziile merg înainte. Şi deciziile care se iau acum în instituţiile europene sunt foarte im­portante ca direcţii”.

Europarlamentarul a mai spus: „Din păcate, dacă ne uităm la statistici, se poate constata că, după zece ani în UE, decalajul dintre mediul european şi Româ­nia este acelaşi. Ăsta este şi motivul pentru care ne trimit bani. Avem această resursă la îndemână – banii europeni – pe care trebuie să o folosim foarte eficient”.

Domnul Marinescu a continuat:

„Trebuie să avem o politică de infrastructură normală, ca să nu spun corectă. Master planul pentru transporturi este o ruşine, aşa cum a fost el aprobat. Exact regiunile care aduc bani pentru master plan nu sunt conectate la restul. (…) Haideţi să facem din infrastructură o politică pentru economie durabilă!”.

Totodată, domnia sa subliniat că „nu avem o strategie pentru energie, nici pentru sănătate”. „Sunt lucruri pe care din păcate nu le avem, şi nu văd în niciun fel posibilitatea de a fi făcute”, a conchis eurodeputatul.

Toate detaliile pe:

http://www.bursa.ro/corespondenta-de-la-bruxelles-marian-jean-marinescu-europarlamentar-dupa-zece-ani-in-ue-decalajul…&s=macroeconomie&articol=348761.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here