Dragoș Petrescu și Adrian Codîrlașu – invitații Săptămânii Financiare, ediția 2 septembrie 2022

0
1361

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

BIO Dragoș Petrescu

Dragoș Mihai Petrescu este antreprenor, fondator al lanțului City Grill Restaurants, coordonator al Coaliției pentru Dezvoltarea României, vicepreședinte al Romanian Business Leaders și secretar general al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor (HORA).

Dragoș s-a nǎscut în anul 1970 în București. A absolvit Liceul de Informaticǎ Tudor Vianu din București, iar ulterior a urmat cursurile Institutului Politehnic din București. 

În aprilie 1990, dupǎ terminarea stagiului militar cu termen redus, și-a început cariera în antreprenoriat.

Zilnic, era prezent la Casa Scânteii (în prezent Casa Presei Libere), de unde ridica cca. 2000 de ziare, pe care le vindea ulterior în pasajul de la Piața Universității.

În același an a deschis în Piața Dorobanți o tarabǎ, replicând ulterior modelul la 6 tarabe. Standul din Dorobanți a fost startul cǎtre extinderea afacerii și deschiderea mai multor puncte de vânzare de tip chioșc în stațiile de autobuz din București.

În 1997, Dragoș Petrescu a aplicat pentru obținerea unei licențe de la franciza Shell.

Solicitarea i-a fost acceptatǎ, iar peste douǎ luni a demarat afacerea la stația de combustibil Shell Fundeni.

Un an mai târziu, aceasta a ajuns pe primul loc în țarǎ ca cifrǎ de afaceri și profitabilitate, creându-și oportunitatea pentru deschiderea unei noi locații francizate de concernul Shell, la Morarilor.

Pregătirea lui Dragoș Petrescu în ospitalitate a început în cadrul companiei McDonald’s, unde a fost acceptat ca și candidat la francizǎ.

După un internship voluntar, a condus restaurantele McDonald’s Militari și McDonald’s Prisma.

În anul 2003, James Sernett, șef de francize pe Europa Centralǎ și de Est, îl recomandǎ pe Dragoș Petrescu lui Karl Fritz, pe atunci șef al McDonald’s Italia, pentru franciza unui restaurant McDonald’s din Asti, Italia.

Din cauza reglementǎrilor UE din acea vreme, Dragoș Petrescu nu a putut onora propunerea lui Karl Fritz, neîndeplinind condiția obligatorie de a avea un an vechime în business în Italia, în vederea obținerii vizei de reședințǎ.

Debutul propriu-zis ca antreprenor în industria ospitalitǎții a avut loc în anul 1999, când, în asociere cu Cǎtǎlin Mahu, a transformat în restaurant unul dintre magazinele pe care le deținea la acea vreme, fondând astfel brandul de restaurante „La Mama”.

În anul 2004, Dragoș Petrescu s-a retras din asociere, lǎsând afacerea „La Mama” cu o infrastructurǎ de 4 restaurante în București.

În același an, Dragoș Petrescu a deschis, ca asociat majoritar, primul restaurant City Grill din București, în cartierul Primǎverii, restaurant care a pus bazele unui brand de sine stǎtǎtor – „City Grill”.

În urmǎtorii ani se pun bazele unor branduri noi: „City Café”, „Trattoria Buongiorno”, un brand de restaurante cu specific italian, și „Hanu’ Berarilor”, brand de restaurante cu specific românesc.

Dragoș Petrescu a preluat și redeschis restaurantele emblematice Caru’ cu Bere și Hanu’ lui Manuc, și a achiziționat și reinventat restaurantul Pescǎruș din Parcul Herăstrău.

În prezent, în România, afacerea lui Dragoș Petrescu este catalogatǎ ca fiind unul dintre cei mai mari operatori din industrie.

Despre City Grill

Povestea restaurantului City Grill începe în mai 2004, în București, din dorința de a crea un spațiu prietenos, în care atât românii, cât și colaboratorii lor străini să se simtă răsfățați.

Bucătăria este un melanj de mâncăruri tradiționale și bucate de inspirație internațională; numitorul comun fiind plăcerea de a mânca un grill bun, o carne preparată exact cum trebuie, care va invita să descoperiți preparatele din bucătăria tradițional urbană.

Surpriza a fost că oamenii de afaceri s-au simțit atât de bine la City Grill, încât și-au adus și prietenii pentru un prânz relaxant, dar au inceput sa își organizeze si evenimentele aici.

Primul restaurant a fost deschis în zona Primăverii din București. Cu o terasă îmbietoare, perfectă pentru evenimente deosebite, City Grill Primăverii a devenit încă din prima zi locația preferată a multor bucureșteni.

În 2004 piața restaurantelor din România nu era foarte dezvoltată.

Între timp, City Grill a deschis 4 locații în zone foarte importante ale orașului: City Grill Covaci ia pulsul centrului Micului Paris; City Grill Floreasca, în apropiere de zona Pipera, răspunde nevoilor comunității de business a Capitalei; City Grill Primăverii a devenit un reper al zonei rezidențiale a orașului; iar în nordul orașului există City Grill Băneasa.

Încă de la început Grupul City Grill și-a dorit să-și răsfețe oaspeții, indiferent de localizare sau preferințe culinare, motiv pentru care Grupul are in portofoliu cele mai cunoscute și mai apreciate restaurante din București: City Grill, Trattoria Buongiorno, Hanu’ Berarilor Berărie Gastronomică, Caru’ cu bere, Pescăruș, Hanu’ lui Manuc și Becker Brau.

Nu în ultimul rând, City Café este un lanț de restaurante cu preparate la prețuri accesibile, pentru bucureștenii grăbiți, dar care știu cât de important este să mănânce sănătos. Pe toate le găsiți în București.

Succesul City Grill se datorează perseverenței de a avea cele mai bune ingrediente, o servire ireproșabilă și bucătari chefi recunoscuți. Rezultatele se văd în aprecierea de care restaurantele City Grill se bucură zilnic din partea oaspeților săi.

Povestea City Grill este, de fapt, construită de către toți bucureștenii mulțumiți de serviciile acestor restaurante.

Bucureștiul se găsește la confluența marilor culturi europene, cu influențe din toata lumea – de la evrei, la greci, germani, sârbi, ruși, turci sau italieni. Toate aceste popoare au adus un plus de savoare specificului nostru culinar, iar noi considerăm că bucătăria românească are mai multe componente care se îmbină armonios. Pe de-o parte, bucătăria tradițională rurală simplă, la care se adaugă misterioasele arome orientale, dar și noblețea mâncărurilor occidentale.

Astfel, gusturile din meniul restaurantelor City Grill sunt un amestec îmbietor de ingrediente fine, savoare și rețete românești, alăturate rafinamentului bucatelor din întreaga lume.

BIO Adrian Codîrlașu

Adrian Codirlașu are o experiență de peste 20 ani în domeniul financiar-bancar.

De-a lungul carierei a acumulat o expertiză impresionantă în domeniul financiar, activând în numeroase instituții bancare, dar și în domeniul educațional, printr-o bogată activitate academică.

Între anii 2001-2006, acesta a fost economist senior in cadrul bancii centrale, apoi in următorii 5 ani, Adrian a deținut poziția de Senior FX Options Dealer, iar din anul 2011 este a ocupat diverse pozitii manageriale in domeniul managementului riscului, poziții deținute pe rând în cadrul a mai multor instituții bancare din România.

Adrian Codîrlașu este licențiat în FinanțeBănci în cadrul Academiei de Studii Economice București și în Drept în cadrul Universității Româno-Americane, având titlul de Doctor în Finanțe Internaționale, obținut în cadrul ASE în anul 2007.

Adrian posedă numeroase specializări și certificări, printre acestea remarcându-se cea de Chartered Financial Analyst (CFA), obținută la CFA Institute, Charlotesville, Statele Unite ale Americii în anul 2005.

În prezent acesta este Vicepreședinte al CFA România, (anterior acesta a deținut poziția de Președinte a organizației) Vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiari – Bancari din România și Profesor în cadrul Școlii Doctorale de Finanțe-Bănci, din cadrul ASE.

Despre CFA ROMÂNIA

CFA Society România este una dintre cele mai importante organizații profesionale locale care reunește profesioniști în investiții din domeniul bancar, managementul activelor, asigurări, private equity, fonduri de pensii și alte domenii diferite ale industriei investiționale.

CFA Society România a fost înființată în anul 2000 ca organizație profesională, neguvernamentală și este una dintre societățile de investiții care fac parte din CFA Institute.

Conform statutului său, CFA Society România promovează cele mai înalte standarde etice și profesionale. Membrii săi respectă Codul de etică și conduită profesională al Institutului CFA.

Misiunea CFA Society România este să conducă profesia de investitori în România prin promovarea celor mai înalte standarde de etică, educație și excelență profesională în beneficiul final al societății:

  • Creșterea gradului de conștientizare a profesiilor de analiză financiară & de investiții și a conceptului/certificării CFA
  • Să reprezinte partenerul de discuție preferat și resursa de cunoștințe pentru autoritățile financiare în procesul de elaborare a legilor din domeniu
  • Promovarea comportamentului profesional și a standardelor etice înalte pe piețele financiare din România
  • Ajutorul oferit profesioniștilor financiari în dezvoltarea carierei
  • Crearea unui forum pentru educație, informare și comunicare centrat pe nevoile profesioniștilor în investiții.

CFA România este o societate care:

  • Deservește toți profesioniștii din domeniul financiar care caută educație, cunoștințe, dezvoltare profesională, conexiune sau inspirație
  • Conduce gândirea profesiei de investitori în domeniile eticii, integrității pieței de capital și excelenței practicii
  • Membrii sunt recunoscuți ca membri etici și cunoscători ai comunității de luare a deciziilor de investiții
  • Adăugă valoare, reprezintă și promovează interesele membrilor.​

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here