Dragi ieșeni, aici sunt actele dumneavoastră! Denisa Ionașcu nu semnează niciun document, iar municipiul Iași este în colaps – FOTO, UPDATE

0
608

Situație incredibilă în cadrul Primăriei Municipiului Iași unde în fața biroului Denisei Ionașcu, secretară generală a Consiliului Local Iași, stau teancuri de dosare care așteaptă să fie semnate. Cum acest lucru nu se întâmplă, municipiul Iași intră în colaps.

Vorbim despre sute, mii de documente depuse de oamenii de afaceri din Iași, da și de oameni simpli, care se izbesc de dorința de afirmare a Denisei Ionașcu. Situația este atât de gravă în contextul în care și așa din cauza crizei economice situația este dezastruoasă. În acest context, puținii oameni de afaceri care doresc să investească în municipiu încep să se gândească la o relocare a activității, fiind puși în fața unui blocaj fără precedent.

UPDATE 2: Viceprimarul Daniel Juravle nu a răspuns pentru a comenta situația creată în instituție. Reporterii BZI l-au apelat în mai multe rânduri. Cel mai probabil, nu-i pasă de problemele ieșenilor, aflându-se într-o zonă de confort în care se bucură de o indemnizație îndestulătoare. Nu este exclus să viseze și la postul de primar la alegerile locale din 2024.

UPDATE: Contactat telefonic, viceprimarul Cezar Baciu a prezicat că numărul mare de documente depozitat în fața biroului secretarului Denisa Ionașcu este cauzat de solicitările tot mai multe pe probleme de urbanism.

„Sunt foarte multe acte, dar sunt singur că doamna secretar le analizează cu seriozitate. La urbanism întâmpinăm probleme, dar în același timp sunt și multe solicitări”, a spus viceprimarul Cezar Baciu.

Angajații Primăriei Iași, exasperați de comportamentul Denisei Ionașcu

Toată această stare este cauzată de conflictul pe care Denisa Ionașcu îl are cu primarul Mihai Chirica. În fond, cei care suferă din cauza acestui conflict sunt tocmai ieșenii care plătesc taxe și impozite, care plătesc atât salariul primarului cât și salariul Denisei Ionașcu.

Toți angajații din Primăria Iași sunt exasperați de disprețul pe care Denisa Ionașcu îl arată față de cetățenii municipiului, cetățeni plătitori de taxe. Aceștia trebuie să le explice oamenilor nervoși și disperați de ce dosarele lor nu primesc semnăturile necesare. Angajații au ajuns la o limită încât i-au făcut un colț plin cu dosare Denisei Ionașcu. Dosarele care trebuiesc semnate sunt puse chiar în fața biroului acesteia cu mesajul ”Acte de semnat”. Din poza publicată se poate vedea că sunt mii de astfel de documente care așteaptă doar o semnătură. Sunt instituții de forță care par să o protejeze pe Denisa Ionașcu pentru că în persoana ei se află denunțătorul perfect.

Denisa Ionașcu ar fi sustras mai multe dosare din primărie (surse)

Denisa Ionașcu este protejată de instituțiile de forță pentru că aceasta ar fi sustras mai multe documente din primărie și le-a predat procurorilor. Ea este denunțătoare în mai multe dosare, posibil martor protejat, care îl vizează pe primarul Mihai Chirica. Ridicolul situației este faptul că documentele, care – potrivit surselor – ar fi fost sustrase din primărie și predate procurorilor, au tocmai semnătura ei de legalitate. Paradoxal, dacă acest lucru se adeverește, secretara generală a Consiliului Local formulează denunțuri penale asupra unor ilegalități a unor acte care au aviz de legalitate prin semnătura sa.

Ca o ironie, angajații din primărie s-au gândit să introducă alte două avize în dosarele de urbanism. Vorbim despre avizul celor de la DIICOT Iași și DNA Iași. Denisa Ionașcu, secretarul general al Consiliului Local Iași trebuie să răspundă în fața justiției pentru acest lucru. Este o premieră, probabil, pe plan mondial, când din cauza unei singure persoane, toată activitatea primăriei este blocată. Ba mai mult, în această majoră criză economică, instituțiile de forță care se află în spate trebuie să răspundă și ele penal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here