Donație de 100.000 de euro pentru ,,Cumințenia Pământului,,

0
3147
,Cumințenia Pământului,,

Bitdefender se implică în campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”, cu o donaţie de 100.000 de euro, însemnând puţin peste o sută de euro pentru fiecare dintre angajaţii din România ai companiei.

„Fiind prezenţi în întreaga lume şi devenind o echipă multinaţională, cu atât mai mult preţuim originile noastre: am alăturat cu mândrie brandului Bitdefender şi am promovat pe tot mapamondul elemente din istoria poporului român. Implicarea noastră în campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Brâncuşi este una firească fiecărui cetăţean, fiecărei echipe care simte româneşte, respectă valorile culturale autohtone şi se implică în cauzele comunităţii din care face parte”, a declarat Florin Talpeş, CEO al Bitdefender.

Cinci milioane alocate de Guvern

Achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi se poate face printr-un efort al statului român şi al cetăţenilor: suma de cinci milioane de euro a fost alocată deja de Guvern şi e nevoie ca şase milioane de euro să fie colectate prin intermediul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi cele juridice, până, cel târziu, pe 30 septembrie 2016, arată un comunicat al companiei.

Opera „Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în anul 1907 şi aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here