„Domnul” Isarescu si darea in stamba…

0
2559

Soviani.com

După ce în plină conferință de presă aniversară la BNR, domnul Mugur Isărescu a simțit, neprovocat, nevoia intrinsecă să mă atace, am primit o mulțime de reacții. Una dintre ele am relatat-o și colegilor de la Ziarul Bursa, și o regăsiți aici: http://www.bursa.ro/bancherii-centrali-obsedati-de-proiectul-legii-darii-in-plata-isarescu-si-darea-in-stamba-291539&s=banci_asigurari&articol=291539.html.

Atacul domnului Isărescu la adresa mea a fost următorul:

Gogomania asta cu legea economica o promoveaza un tanar doctor. Categoric ajuns  din eroare doctor si sper ca se va corecta aceasta eroare”, a mai declarat Mugur 
Isarescu.

Dintre multiplele reacții pe care le-am primit, vă împărtășesc dumneavostră, cititorilor mei, cea pe care am relatat-o și Ziarului Bursa. Ea este următoarea:

Am primit un telefon de la Washington si am fost întrebat: ,,Radu, de când se ocupă guvernatorul BNR de doctorate, cine trebuie să devină doctor și cine nu trebuie? Toți de la Washington știu că astfel de atitudini de la astfel de oameni în astfel de poziții nu s-au mai văzut în America de la sfârșitul prohibiției, din anii ’30’’. ,,Dar voi nu aveți o lege a lustrației?’’ am mai fost întrebat. Am răspuns: nu știu, o să mă interesez, dar nu cred. ,,Probabil că nu aveți o lege a lustrației. Am înțeles. Toți în SUA cred că nu aveți o astfel de lege tocmai pentru a permite lustrabililor să se afle încă în poziții cheie în economia din România. La Washington se crede că e necesară legea lustrației pentru a scoate corupția endemică din instituțiile statului. Nimeni în America nu crede că la Frankfurt i s-ar adresa cineva domnului Isărescu cu ,,Măi Mugure’’. Toți din America știu că la Frankfurt, cine i se adresează astfel guvernatorului îi spune ,,Măi Căline’’, mai mi-a spus persoana de la Washington, în limba română. ,,Deci toți de la Washington cred că discuția de la Frankfurt despre darea în plată este o invenție’’. Dacă nu este o invenție, îmi cer eu scuze.

În privința ,,categoric ajuns din eroare doctor și sper că se va corecta această eroare’’, afirmație pe care domnul Isărescu a făcut-o la conferința BNR adresându-se rectorului ASE, chiar sunt curios ce va face Mugur C. Isărescu pentru a corecta această eroare. Este neuzual ca domnul Guvernator să se ocupe de stabilitatea monedei și de doctoratele jurnaliștilor. Mai ales că dânsul nici nu a citit lucrarea mea. Dar dacă a rezolvat-o cu stabilitatea monedei și cu supravegherea sistemului bancar (inclusiv să ceară băncilor adecvarea capitalului) și mai are timp și de doctoratul meu, îl invit pe domnul Isărescu la mine la birou oricând să studieze teza de doctorat. Poate îl ajută în demersurile sale de ,,a corecta’’ o eroare, sau măcar profesional. Oricum constat cu bucurie faptul că pe domnul Isărescu nu l-a preocupat doctoratul colaboratorului său apropiat, domnul Victor Ponta, dar îl preocupă doctoratul meu.

Ceea ce înseamnă că măcar în ochii domnului Isărescu, sunt așezat peste poziția de prim-ministru. Îmi rămâne totuși curiozitatea jurnalistică: ce va face domnul Isărescu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here