,,Doar,, 151.000 noi locuri de muncă în Statele Unite

0
4488
locuri de muncă
Șomajul a rămas în August la 4,9%, iar rezultatul economiei SUA în privința locurilor de muncă este sub cel așteptat.
Economia Statelor Unite a adăugat în luna august doar 151.000 de noi locuri de muncă, în timp ce rata şomajului a rămas stabilă la 4,9%. Rezultatul este sub aşteptări, estimările analiştilor plasând anterior datele undeva la 180.000 de noi locuri de muncă.
255.000 în iulie
Datele din piaţa muncii reprezintă o scădere substanţială faţă de luna iulie, când au fost adăugate peste 255.000 de noi locuri de muncă. Între principalele sectoare de activitate, cele mai mari câştiguri le-au înregistrat restaurantele şi barurile. De asemenea, se vede o creştere a angajărilor pe servicii sociale, financiare şi de sănătate, în timp ce industria minieră a continuat să taie job-uri, potrivit CNBC, citat de Mediafax.
Creșterea dobânzii
Raportul din piaţa muncii din SUA este urărit îndeaproape de investitori, în condiţiile în care oferă indicii despre viitoarea creştere a dobânzii de către FED. Oficialii FED au spus luna trecută că dacă economia se îmbunătăţeşte, va fi cazul pentru o majorare a ratelor de referinţă.
Totuşi, ce mai mulţi analişti estimează că FED nu se va grăbi să majoreze dobânda luna aceasta, ci va aştepta până la şedinţa din decembrie. Aceasta ar însemna un an întreg fără o majorare din partea FED.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here