Dintre priorităţile Guvernului: subvenţiile de la stat date partidelor

0
1544

Fostul premier Victor Ponta semnalează dezastrul din finanţe, subliniind politicile economice care au dus la creşterea peste măsură a nivelului monedei europene şi plafonarea nivelului pensiilor până în luna septembrie, dar şi a sporurilor de care beneficiază bugetarii, sugerând că guvernanţii nu sunt prea preocupaţi de starea populaţiei, ci de cea a partidelor care şi-au primit deja subvenţiile de la stat:

*Euro a depăşit pragul de 4,7 ron,

*nu avem încă Buget pentru anul 2019,

*pensiile şi salariile au fost înghetate,

*drepturile profesorilor amânate,

*licitaţiile pe fonduri europene blocate,

*preţul la energie este deja cel mai mare din Europa,

*s-au introdus prin “Ordonanta disperării” dată în 30 septembrie înca 6 taxe noi care deja afectează grav companiile şi băncile cu capital românesc!   

In schimb, banii daţi de la Buget pentru Partidele politice s-au plătit în luna Ianuarie! Acestea sunt măsuri social democrate? Aşa era scris în Programul de Guvernare cu care am cerut votul oamenilor în 2016?”, notează Ponta, sugerând că „singura preocupare a Puterii în 2019 este să dea o Ordonanţă de Urgenţă ca să ajute o singură persoana condamnată la Completul de 5 judecători”.  

Ponta a postat şi un tabel din care reiese că, în prima decadă a lunii ianuarie 2019 au fost virate partidelor politice, de la bugetul de stat, 13,35 milioane de lei, respectiv:  

1. PSD   – 7,6 milioane lei  

2. PNL – 3,48 milioane lei  

3. USR – 1,023 milioane lei  

4. ALDE – 756.587 lei  

5. PMP – 492.650 lei  

6. Uniunea Naţională pentru Progresul României ar fi trebuit să primească 20.317 lei, dar suma nu a fost virată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here