Din ciclul – “Sa va scarpinati bine” – Dupa ce arunca 15 milioane de euro catre catedrala lui Pandele, Firea mai cheltuie fara licitatie 400,000 Ron pe tantari

0
1797
Firea

Care va fi firma care va primi o afacere care nu poate fi monitorizată de nimeni? Licitaţia se anunţă una interesantă pentru organele abilitate ale statului

Vară. Căldură mare. Şi dacă tot e căldură, Primăria lui Gabriela Firea s-a hotărât să arunce nişte bani pe … ţânţari. Şi nu orice sumă, ci 400.000 de lei. Aproape 90.000 de euro. Iată ce se spune în comunicatul primăriei: „Primăria Municipiului Bucuresti a alocat, joi, 400.000 lei Centrului de Protecţie a Plantelor pentru combaterea ţânarilor. Instituţia va face tratamente de combatere a ţânarilor în toate parcurile din Capitală, nu doar în cele administrate de Primăria Capitalei, pînă la finalizarea licitaţiei pentru delegarea serviciului”.

400 de milioane de lei

Şi urmează licitaţia. Cine o va câştiga oare? Este genul de afacere care nu poate fi controlată sau monitorizată de nimeni. Şi să vă oferim câteva cifre semnificative. Primaria Capitalei plăteşte pe an circa 30 milioane de lei (aprox. 6.7 milioane Euro) pentru combaterea ţânarilor şi şobolanilor. Primăria din Viena plăteşte pentru aceeaşi activitate 3 milioane de euro. La noi, firma  3D Romania a făcut acest lucru de  20 de ani, el fiind prelungit/modificat prin 7 acte adiţionale, pâna in 2015, în această perioadă compania încasând peste 400 milioane lei. Acum, municipalitatea trebuie să facă o noua licitaţie pentru desemnarea unui alt operator, însa nu poate face acest lucru deoarece din 2010 pâna în prezent Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu aprobă strategia de salubrizare – partea de deratizare şi dezinsecţie.

Din 14.06.1996 primăria a dat bani firmei 3D

Contractul cu 3D Romania S.A. a fost încheiat în 14.06.1996 în baza unei licitatii publice care a stabilit valoarea contractului şi tarifele pentru serviciile prestate, durata iniţiala fiind de aproape 13 ani. În 2009, acest contract a fost prelungit cu încă 6 ani de către viceprimarul Capitalei de la vremea respectivă, Victor Iovici, în perioada în care Sorin Oprescu era în campanie electorală şi îi delegase acestuia dreptul de semnatură. Potrivit acestui act aditional, contractul a expirat în 2015. Foarte interesant cine va câştiga această licitaţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here