Din ce in ce mai multe companii accepta platile cu Bitcoin insa nesiguranta ii face sa nu isi mentina aceasta decizie

0
1317

Organizatorii conferintei The North American Bitcoin Conference, despre bitcoin, blockchain și oferte inițiale de cryptomonede, ce se va desfasura săptămâna viitoare la Miami, în SUA, au decis sa nu mai accepte ca plata biletelor de participare sa se faca cu bitcoin. Acestia  isi motiveaza faptele, dand vina pe taxele mult prea ridicate mari pentru tranzacții și pe congestionarea rețelei de tranzacționare care, mai mult de atat, le-ar îngreuna operațiunile deoarece acestea trebuiesc procesate manual.

The North American Bitcoin Conference va incepe pe data de 18 ianuarie 2017. Pana acum doua saptamani, a fost accpetata aceasta varianta de plata a biletelor insa, cei care doresc sa achizitioneze bilete pe ultima suta de metri nu vor mai putea beneficia de varianta platii cu Bitcoin din cauza congestionării rețelei de tranzacționare care îi obligă să proceseze manual tranzacțiile, astfel, operațiunile devenind greoaie.

”Am acceptat și vom mai accepta plăți cu cryptomonede la conferințele noastre, până în ultimele 14 zile dinaintea evenimentului. Totuși, din cauza introducerii manuale a datelor în sistemul de gestiune a biletelor, am decis să stopăm plățile cu bitcoin, pentru vânzările din ultimele zile, ca să ne putem încadra în termenele de tipar”, au explicat organizatorii, pe site-ul conferinței.

”Ne-am fi dorit să fie mai ușor dar nici un serviciu de gestionare a biletelor existent nu poate face față unui volum mare de vânzări iar taxele de tranzacționare pentru operațiunile cu Bitcoin au depășit 30 de dolari, în anumite momente din zi” 

”Cred că, într-un an, companii precum Coinpayments dar și alți procesatori de plăți vor avea soluții mai bune iar noi să le putem integra rapid”, a declarat Moe Levin, unul dintre organizatorii conferinței și fondatorul Keynotes Events, o platfomă pentru organizatorii de evenimente.  

Levin a adaugat că, in ultima vreme, au existat cateva incercari de a rezolva problema plăților cu cryptomonede în domeniul vânzărilor de bilete, care ar putea produce rezultate bune.

Taxele ridicate și a timpul indelungat necesar pentru confirmarea tranzacțiilor cu bitcoin a devenit un subiect amplu dezbatut în ultimele săptămâni, deoarece îngreunează activitatea afacerilor și mulți comercianți au început sa refuze plățile cu Bitcoin.

În ultima lună, prețul de tranzacționare al unui bitcoin a variat considerabil: de la peste 19.800 de dolari, maximul istoric pe Bitfinex la 10.700 dolari, în doar câteva zile, spre finalul lunii decembrie 2017. In prezent, un bitcoin se tranzacționa pe Bitfinex în jurul valorii de 13.400 de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here