DEZASTRU! Anual, România pierde 140.000 de oameni, adică 2 miliarde euro numai din salarii

2
1262

Din cauza migrației și sporului natural negativ România pierde anual 140.000 de locuitori.

Iar economia are grav de suferit. Potrivit statisticilor , țara moastră pierde în fiecare an câte 2 miliarde de euro din această cauză.

Tudorel Andrei, preşe­dintele Institutului Naţional de Statistică, avertizează că în aceste condiții, “dacă ar fi să facem o proiecţie simplistă, vom vedea că în următorii 4- 5 ani populaţia va scădea sub 19 milioane de persoane“

Din cauza condițiilor grele din țară, în ultimele două decenii, 2,5 – 3 milioane de români au plecat la muncă în străinătate, iar numărul celor care se întorc înapoi în ţară este în continuare redus.

Dacă ar lucra în România pe salariul mediu de 1.000 de euro brut, cei 3 milioane de români din străinătate ar aduce în consum 36 de miliarde de euro pe an, adică aproape jumătate din masa salarială totală din economie (de 67 de miliarde de euro în 2017), arată ZF.

2 COMMENTS

  1. Inconsienata patronilor de a pretinde sa traiesti cu un salariu sub valoarea echivalenta cu cresterea unuei pisici in Europa (250euro net) ca proprietarul de animal sa nu fie acuzat de torturarea sau chinuirea animalului de Asociatiile de protectia animalelor, a dus la o migrare in masa muncitorilor romani. In tara noastra cum se negociaza salariul minim ? Statul sta si face statitistica plecarilor in loc sa analizeze posibilitatile legale de protectie a valorii muncii oamenilor, ca muncitorul sa realizeze venituri in tara din care sa decurga taxele si impozitele locale, e mai usor sa dai o statistica de oameni plecati, decat sa se implice in protectia valorii muncii calificate si sa de un salariu minim garantat care sa asigure un trai decent in tara noastra. Sa nu va mire ca va trebui sa invatati limbi asiatice in loc sa invatati sa apreciati muncitorul roman care in toata Europa are cautare pentru calificarea si disciplina lui, Toate cele bune si Dumnezeu sa va lumineze ca sa gasiti solutiile favorabile pentru toti, sa ne putem bucura in liniste in tara noastra intr-un viitor al sperantei de bine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here