Deutsche Bank- in pragul colapsului financiar

1
3069
Deutsche Bank
391781 03: The Deutsche Bank headquarters sign is on display July 11, 2001 in New York City. (Photo by Mario Tama/Getty Images)

În ultimii ani, Deutsche Bank a căutat cu diperare să se reinventeze, însă din când în când apare câte ceva care compromite instituţia sau zădărniceşte aceste eforturi. Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, era cândva considerată cea mai bună bancă de investiţii din lume. Astăzi se vorbeşte despre ea cu aceeaşi teamă ca despre defuncta Lehman Brothers.

Ţinta a circa 7.800 de procese în întreaga lume, unele cu potenţial dis­tructiv nu doar pentru repu­taţie, ci chiar pentru existenţa sa (spre exemplu spălare de bani în Rusia, manipularea dobânzilor şi evaziune fiscală în alte părţi), cu pierderi de aproape 7 miliarde de euro în 2015, primele din ultimii opt ani, cu o expunere substanţială la Brexit şi una astronomică, de 40.000 miliarde de dolari, la produse financiare derivate, Deutsche Bank este considerată de unii observatori o bombă cu ceas pentru sistemul bancar european şi, poate, pentru economia germană.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here