Despre petrolul din Kazahstan- sau ideologia economica a comunistilor ratati

0
1971

Ieftinirea petrolului înseamnă sărăcie pentru kazahi, ca și pentru arabi sau alte națiuni exportatoare de petrol.. Ei nu mai pot câștiga cât câștigau pe timpuri. Din păcate pentru ei, dictatorul local îi păcălește în stil keynesian (keynesianismul este ideologia economică oficială a comuniștilor ratați), făcând inflație și devalorizând moneda. Doar-doar poporul o crede că lucrurile sunt sub control, nimic rău nu se poate întâmpla.

Kazahstan

Ideea este că inflația nu poate rezolva problema “rigidității salariilor” – eternul alibi al populiștilor keynesieni; ea nu poate schimba realitatea economică, aceea că kazahii sunt mai săraci decât în urmă cu câțiva ani. Să adăugăm un citat din Hayek (preluat dintr-o lucrare de care mi-am amintit în această dimineață):

Hayek

În plus, devalorizarea și expansiunea monetară creează la rândul lor distorsiuni care vor costa economia pe termen lung.

Citeste mai mult pe Logica Economica

Citeste si  Săptămâna Financiară cu Dan bucura, la B1TV - Tănase Stamule: “Nu avem o creştere sustenabilă pentru că o mare parte din consum se duce pe bunuri importate. De aceea am luat decizia de a creşte investiţiile publice care, anul acesta, vor ajunge la 10 miliarde de euro.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here