Deși Tel Drum este în insolvență și vizată în două dosare penale, CJ Teleorman atribuie firmei un nou contract în valoare de 13 milioane de lei

0
900

Consiliul Județean Teleorman a atribuit Tel Drum, firmă aflată în insolvență, un contract de 13 milioane de lei pentru modernizarea unui drum județean, arată datele din sistemul SEAP.

Compania este urmărită penal într-un dosar și trimisă în judecată în altul, iar Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional, alături de șefii firmei, într-un dosar separat, dar tot privind activitatea Tel Drum.

Este vorba de un contract pentru modernizarea DJ 612 Călineşti (DJ 703) – Antoneşti km 48+080 – 55+594 (7,514 km). Valoarea totală a contractului este de 13.030.746 lei, fără TVA.

”Durata contractului este de minim 60 de luni si cuprinde:

*2 luni perioada de proiectare,

*10 luni perioada de executie a lucrarilor,

*12 luni (perioada necesara obtinerii acordurior/ avizelor/aprobarilor necesare precum si perioada de iarna estimata)

*36 de luni minim, perioada de garantie a lucrarilor (ce poate creste la 72 de luni in funcție de perioada de garanție ofertată în cadrul factorilor de evaluare).

Durata contractului poate varia in funcție de perioada de garanție ofertată”, se spune pe site-ul SEAP.

Tel Drum a castigat și în luna ianuarie un contract de la Consiliul Județean Teleorman, în valoare de 10 milioane de lei. Potrivit publicației Liber În Teleorman, lucrările vor fi făcute la drumuri care au apărut într-un raport OLAF.

Tribunalul Teleorman a dispus, în ianuarie 2018, deschiderea procedurii de insolvență a Tel Drum, firmă despre care s-a speculat că este controlată de Liviu Dragnea.

Persoana juridică Tel Drum este urmărită penal într-un dosar DNA privind fraude cu fonduri europene și trimisă în judecată într-un alt dosar, privind tot finanțări UE.

DNA a anunțat în noiembrie 2017 că a început urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea și șefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, în legătură cu reabilitarea de drumuri județene cu fonduri UE.

Potrivit DNA, dosarul s-a constituit în urmă unei sesizări a OLAF. Procurorii spun că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat în 2001 un grup infracțional organizat “care acționează și în prezent”, format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri. DNA arată că acest grup infracțional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donații ale membrilor.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here