Deşi bugetul abia a fost aprobat, Teodorovici anunţă prima rectificare bugetară

0
1026

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat când va avea loc prima rectificare bugetară din acest an, deşi este mai puţin de o lună de când bugetul pe acest an a fost aprobat.

Eugen Teodorovici a precizat că urmează să fie făcută o rectificare bugetară până la sfârsitul lunii iulie. O primă întâlnire cu primarii nemulţumiţi de alocarea bugetară va avea loc în zilele următoare.

„Anul trecut, anul trecut, primăriile au avut 700 de lei pe cap de locuitor şi anul acesta sunt 1.000 de lei pe cap de locuitor, dar nu mai puţin de 2 milioane de lei pe comună. Anul trecut, s-au alocat pentru partea de cheltuieli sociale, discuţie avută la începutul acestui an, 3,5 miliarde de lei. În acest an, în buget, suma este de 4,7 miliarde de lei care se duce către nivelul comunităţilor locale”, a afirmat Eugen Teodorovici, în cadrul unor declaraţii de presă, potrivit Mediafax.

Ministrul Finanţelor a adăugat că veniturile comunităţilor locale pot fi diferite de cele din estimare, de exemplu ca urmare a unei tranzacţii de anul trecut, care anul acesta nu mai există.

„La rectificarea bugetară din acest an, pe care vrem să o facem în luna iulie, trebuie ca această reglare să fie făcută. Nu vor pierde primăriile pe baza acestui motiv. Este un element adus în discuţie de anumite persoane care au în vedere nu ştiu ce… au alte motive în spate. O să invit cele patru structuri asociative la o discuţie legat de buget pe cheltuielile pe partea socială, ca să clarificăm, încă o dată, toate aceste lucruri şi alte elemente pe care dânşii le au de adus în discuţie, nu neapărat pe partea de finanţe, în general, ca să ştim exact. Până la final de iunie, clarificăm, aşa cum am promis la ultima noastră întâlnire la AMR, clarificăm toate aceste lucruri, pentru ca dânşii să poată demara toate proiectele pe care le au”, a mai spus Teodorovici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here