Descoperă RomânIA Autentică la Iași și Acasă la Brâncuși!

0
1975

RomânIA Autentică se îmbracă în straie de sărbatoare, pe 24 iunie la Iași, Târgu Jiu și Hobița! Cea de a doua ediție a evenimentului RomânIA Autentică va avea loc anul acesta atât la Iași, la Palatul Culturii, cât și la Târgu Jiu, Hobița, comuna Peștisani, Acasă la Brâncuși, la fel ca și anul trecut.

Învăluit în dor de românesc, festivalul are ca principal obiectiv promovarea tradițiilor și meșteșugurilor românești, a frumuseții meleagurilor românești, și cu predilecție, a zestrei lăsată moștenire neamului românesc. Anul trecut, peste 7.000 de oameni îmbrăcați în straie populare românești, s-au adunat la un loc și au sărbatorit adevărata RomânIE Autentică.

Sufletele românilor prezenți vor vibra pe ritmurile celor mai frumoase melodii de inspirație traditională, cinstind frumusețea portului popular românesc. Locurile nu au fost alese întâmplător, această sărbătoare având loc la Iași, orașul Micii Uniri, și acasă la marele sculptor Brâncuși – la Hobița.

RomânIA Autentică reprezintă viitorul nostru. Destinul unei națiuni se scrie prin fapte iar dacă noi românii vrem să devenim o națiune atunci trebuie să dăm mână cu mânâ și să arătăm lumii întregi că suntem o națiune. Anul trecut am ascultat îndemnul lui Brâncuși și ne-am dus în Gorj să redescoperim oamenii și valorile lor. Anul acesta la cea de a doua ediție, Gorjul și Iașul se unesc într-o horă mare și vor vibra la unison. La anul îi așteptăm și pe ceilalți să ni se alături și să sărbătorim împreună IA Românescă și de ce nu să reușim să introducem costumul popular în patrimoniul Unesco iar Ia românească să devină brand de țară”, a declarat Cristina Chiriac, inițiatorul proiectului.

Participanții care doresc să încerce cele mai frumoase meșteșuguri românești, vor avea această oportunitate, întrucât, vor însoți sărbătoarea, o serie de meșteri în arta populară precum olărit, sculptat, tors lână sau cusut semne populare.

Evenimentul RomânIA Autentică din acest an este organizat de către Asociația Națională a Antreprenorilor, împreună cu Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Gorj, Primăria Târgu Jiu, Primăria și Consiliul local Peștisani și Flori de IE.

Parteneri eveniment:

EximBank este partenerul oficial al evenimentului RomânIA Autentică, susținând tradițiile românești și invitând cât mai mulți români de pretutindeni să îmbrace IA tradițională.

Departamentul Centenar din cadrul Gurvernului României,TVR, Agerpres, Radio România Actualități, România TV, Etno TV, Grupul de presă BURSA, Canal 33 TV, Ansamblul Doina Gorjului, Radio Iași, Antrec, Business Woman, Pandorra Style, Brândușa Bordeianu, Săptămâna Financiară, Kudika.ro, Garbo.ro, Țărăncuță Urbană, Asociația Tradiții de pe Valea Bistriței Pestisani, Gorjeanul, Cluj Manifest, TV Sud, Impact FM, , Radar de media, Radio Accent, Radio Infinit, Eva.ro, Suete.ro, Leaders Reunited, Pandurul, Accent TV, Iași TV life, Tele 3, Gorj TV, Revistă Vacanțe, Domino, Radio Târgu Jiu.

Românii de pretutindeni sunt așteptați cu mic, cu mare să petreacă de Sânziene o zi precum odinioară, în spirit românesc și viu colorat.

Ia-ți IA cu tine și vino la cea mai mare sărbătoare autentic românească!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here