DECIZII GRELE LA CASA ALBĂ

0
2159
Casa Alba Donald Trump

Revenirea la viața normală nu va fi asemenea acţionării unui comutator. Există semne, în mijlocul valului global de tragedie umană, că distanțarea socială impusă agresiv începe, într-o bună măsură, sa aplatizeze curba infecțiilor cu coronavirus, dar fără un vaccin sau o terapie care să funcţioneze, orice altă masură riscă să se transforme într-un eșec, în cele din urmă.

O mulţime de studii arată că promisiunea președintelui Donald Trump, de redeschidere „Big Bang” a economiei americane este pur și simplu nerealistă. Cercetările realizate de American Enterprise Institute, The Center for American Progress şi Harvard University’s Safra Center, arată că revenirea la normal va fi un proces lung și foarte dureros. Reluarea activităţii ar putea fi posibilă, numai în funcție de scăderea numărului de persoane infectate, cu respectarea tuturor regulilor de distanțare socială. Școlile americane ar putea fi deschide iar companiile ar putea lucra la o capacitate redusă, la început, dar ca toate aceste planuri să fie credibile ar trebui să se facă mult mai mult în privinţa testării oamenilor, capitol la care Statele Unite înregistrează mari întârzieri.

Testarea în masă va fi cheia pentru izolarea noilor tipuri de infecții. De asemenea, sunt necesare mai multe teste de anticorpi pentru a elimina persoanele care și-au revenit sau sunt imune.

Încă de la începutul pandemiei, testarea s-a făcut defectuos, în SUA. Casa Albă anunţă că au fost efectuate două milioane de teste, până acum, dar acest lucru nu înseamnă nici pe departe că s-a făcut suficient şi că  economia poate fi repornită. În prezent, nu există teste suficiente nici măcar pentru oamenii din sistemul medical aflaţi în prima linie de lupta cu pandemia. Afirmația preşedintelui Donald Trump care spune că „orice american care dorește va fi testat”, este total nerealistă. Atâta timp cât nu se va rezolva acest lucru elementar, America va rămâne în așteptare.

Întrebat vineri despre elementele pe care se va baza, când și dacă va lua decizia de redeschidere a economiei SUA, Donând Trump a răspuns: “Aceasta este doar problema mea. Va trebui să iau o decizie și sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, că va fi cea corectă. În acest moment pot să spun doar că, fără îndoială,  aceasta va fi cea mai importantă decizie pe care am fost nevoit, vreodată, să o iau.”

„Ar fi putut fi salvate vieți”

Dr. Anthony Fauci a recunoscut duminică, într-o emisiune, la postul de televiziune CNN, că unele vieți ar fi putut fi salvate dacă măsurile de atenuare a răspândirii coronavirusului ar fi fost luate mai devreme. „Vreau să spun că, în mod evident, dacă am fi început mai devreme, am fi putut salva vieți”, a declarat și Jake Tapper, cel mai înalt expert american în boli infecțioase, în cadrul emisiunii State of Union. „Evident, nimeni nu neagă acest lucru, dar este extrem de complicat să iei astfel de decizii.”

US Postal Service O altă obsesie a preşedintelui Trump

US Postal Service a aflat, de curând, că nu este bine să te poziţionezi ca inamic al preşedintelui Trump. Până la sfârşitul lunii septembrie, serviciul poştal american va rămâne fără lichiditați iar Casa Albă nu este de acord să îi aloce fonduri în cadrul următorului pachet de stimulare, chiar dacă participarea acestuia la efortul de încetinire a răspândirii coronavirusului a costat ​​miliarde de dolari, din veniturile proprii.

Companiile aeriene și întreprinderile mici sunt susținute de unchiul Sam, prin urmare cu ce a greșit bătrânul US Postal Service? Alături de toaletele defectuos întreţinute, de la Casa Albă si de contrele cu membrii NATO, USPS reprezinta, de mai multi ani, una dintre problemele spinoase ale preşedintelui Trump.

Serviciul poștal conectează toate adresele americane, livrând scrisori și pachete chiar și în cele mai îndepărtate locații, la preţuri convenabile. „Nici zăpada, nici ploaia, nici căldura toridă nu trebuie să-i împiedice pe americani să aibă la dispozitie un serviciu poștal accesibil”, spune USPS, însă, presedintele  Donald Trump vrea ca acesta să funcționeze ca o afacere și să se ajute singur prin creșterea prețurilor.

Pe de altă parte analiştii spun că întreaga poveste are și o altă latură… O ranchiună mai veche care subliniază înclinația lui Trump de a-şi folosi puterile prezidențiale pentru a da curs obsesiilor personale. Acesta ar dori să vadă aplicate tarife de transport mai mari pentru compania Amazon, deținută de Jeff Bezos. Averea acestuia o depășește pe cea a lui Trump și în plus deține publicaţia Washington Post, care exercită o presiune constantă asupra preşedintelui.

„De ce Oficiul Poștal al Statelor Unite, care pierde multe miliarde de dolari pe an, taxează companii ca Amazon și altele, atât de puțin pentru livrarea coletelor? Doreşte oare ca Amazon să devină tot mai bogată, în timp ce el însuşi să fie tot mai sărac? Ar trebui să ridice preţurile, mult mai mult!” spunea Donald Trump, pe Tweeter, în decembrie 2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here